Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Κεφαλονιά: Χουλιάρας και Τσελέντης τσακώνονται στο Facebook
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κεφαλονιά: Χουλιάρας και Τσελέντης τσακώνονται στο Facebook

Σεισμός Κεφαλονιά: Για πιθανότητα να πραγματοποιηθούν κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Σεισμός Κεφαλονιά: Σε κόντρα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι σεισμολόγοι, Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Χουλιάρας, με αφορμή τον σεισμό που έγινε στην Κεφαλονιά τα ξημερώματα της Κυριακής. Η διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε στο Facebook και την ανακοίνωσε ουσιαστικά ο Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους ότι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, τον «μπλόκαρε» λόγω «επιστημονικής διαφωνίας», πιθανότατα με αφορμή τον πρωινό σεισμό στην Κεφαλονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χουλιάρας ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό πως «Φίλοι μου σας ενημερώνω ότι μόλις με μπλόκαρε από φίλο του στο Facebook ο διευθυντής μου, Άκης Τσελέντης, λόγω επιστημονικής διαφωνίας λέει… Εγώ δημόσιες και βιαστικές εκτιμήσεις με σκοπό την δημοσιότητα και τις δημόσιες σχέσεις δεν αναρτώ, συνεχίζω την δουλειά μου και δεν έχω να αλλάξω τίποτα ούτε με απασχολεί το σημερινό πρόβλημα που προέκυψε στον Άκη, δικός του είναι ο λογαριασμός και τον κάνει ό,τι θέλει με τους φίλους, συντοπίτες, πολιτικούς και ψηφοφόρους του, καλή του συνέχεια».

Λίγο νωρίτερα, ο Γεράσιμος Χουλιάρας είχε δημοσιεύσει την τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Κεφαλονιά τα ξημερώματα της Κυριακής, γράφοντας «ασχολίαστο»… Ο Άκης Τσελέντης έκανε το πρωί μια ανάρτηση για τον σεισμό στην Κεφαλονιά ενώ το Σάββατο είχε γράψει στο Facebook πως κάποιοι φίλοι του έχουν διαγραφεί από τον λογαριασμό του, όχι σκόπιμα αλλά λόγω ενός ειδικού λογισμικού που έχει εγκαταστήσει…

Σεισμός Κεφαλονιά: Τι λέει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Για πιθανότητα να πραγματοποιηθούν κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ενώ όπως είπε αναμένονται και νέοι μετασεισμοί μετά τα 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί του Ιονίου τα ξημερώματα της Κυριακής. «Δυστυχώς όπως βλέπετε δεν έχουμε τους μετασεισμούς που περιμένουμε… πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο», υπογράμμισε ο κ. Τσελέντης, εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, καθώς «το θετικό είναι ότι ιστορικά η περιοχή δεν μας έχει δώσει πάνω από πέντε (Ρίχτερ)».

Τέλος ο καθηγητής σεισμολογίας εξαίρει τη στάση του νέου γ.γ. πολιτικής προστασίας. «Οφείλω όμως να πω και κάτι άλλο από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός επικοινώνησε μαζί μου ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτός ο άνθρωπος με έχει εντυπωσιάσει για το τεράστιο αίσθημα ευθύνης που έχει. Σας υπενθυμίζω ότι ήταν από τους κύριους συντάκτες του νέου νόμου περί πολιτικής προστασίας που πρόσφατα απέκτησε η Ελλάδα».

Αναστάτωση στην Κεφαλονιά από σεισμό 4,8 Ρίχτερ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις