Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες με απαγωγή: Εξαρθρώνεται η σκληρή συμμορία που “άρπαζε” τα θύματα στον δρόμο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες με απαγωγή: Εξαρθρώνεται η σκληρή συμμορία που “άρπαζε” τα θύματα στον δρόμο

Ληστείες με απαγωγή: Εντόπιζαν τα θύματα τους στο δρόμο και αφού τα λήστευαν ασκώντας βία, τα δέσμευαν και στη συνέχεια, με τα οχήματα τους, τα οδηγούσαν στις οικίες τους.

Ληστείες με απαγωγή: Ένας 28χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται ως μέλος της αδίστακτης και επικίνδυνης συμμορίας, η οποία άρπαζε πολίτες στο δρόμο, έπαιρνε βίαια τα κλειδιά των σπιτιών τους και εκεί λήστευε τα στενά συγγενικά τους πρόσωπα, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τις υπηρεσίες ασφαλείας καταζητούνται και άλλοι πέντε Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι σκορπούσαν τον τρόμο στους δρόμους του Παγκρατίου και του Ζωγράφου. Είχαν φθάσει στο σημείο να αρπάξουν στο δρόμο ακόμη και έναν 17χρονο, τον οποίο έδεσαν με καλώδιο σε δέντρο (!) και με τα κλειδιά του, εισέβαλαν στο σπίτι του και λήστεψαν πατέρα, μητέρα και αδελφή!

Ο 28χρονος, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Σε βάρος του όπως και σε βάρος των άλλων πέντε της συμμορίας, σχηματίστηκε  ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της αρπαγής και του εμπρησμού καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία,  οι ανωτέρω είχαν συστήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, συμμορία και προέβαιναν στη διάπραξη ληστειών ιδιαίτερης σκληρότητας.

Άρπαζαν τα θύματα στον δρόμο

“Εντόπιζαν τα θύματα τους στο δρόμο”, αναφέρει επί λέξει η Αστυνομία “και αφού τα λήστευαν ασκώντας βία, τα δέσμευαν και στη συνέχεια, με τα οχήματα τους, τα οδηγούσαν στις οικίες τους. Εκεί, με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποιούσαν τους λοιπούς διαμένοντες και προέβαιναν στην αφαίρεση χρημάτων και χρυσαφικών”. Στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλομπ και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Τρεις ληστείες – τρόμος

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν:

Τρεις  ληστείες στις περιοχές Ζωγράφου και Παγκρατίου και μία  κλοπή αυτοκινήτου από την περιοχή της Βάρης.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών, αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία που είχε δοθεί στο Open του 17χρονου, ο οποίος έζησε τον εφιάλτη καθώς περπατούσε επί της οδού Ούλαφ Πάλμε στου Ζωγράφου. Τα μέλη της συμμορίας τον άρπαξαν και τον έκλεισαν στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου! Στόχος τους ήταν να του αρπάξουν τα κλειδιά του διαμερίσματος στο Παγκράτι όπου βρίσκονταν οι αγωνιώντες για την τύχη του  γονείς και ο 15χρονος αδελφός του.

“Άρχισαν να με χτυπάνε”

“Με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και άρχισαν να με χτυπάνε και να με ρωτάνε εάν υπάρχουν λεφτά στο σπίτι μου και που αυτά βρίσκονται. Με έβαλαν στο πορτμπαγκάζ. Προσπάθησα να φύγω αλλά μάταια. Αφού με περιέφεραν για ώρα με το αυτοκίνητο με πήγαν στην Πολυτεχνειούπολη.ν Εκεί με έδεσαν με ένα καλώδιο φορτιστή σε ένα δέντρο. Με κράτησαν συνολικά περίπου τρεις ώρες”.

Η ομηρία έληξε όταν ένας από τους ληστές που εισέβαλαν  στο σπίτι του πήρε τηλέφωνο τους συνεργούς του, που τον κρατούσαν όμηρο, δίνοντας εντολή να απελευθερωθεί ο όμηρος.

Οι γονείς είχαν αναφέρει εξαφάνιση

Οι γονείς του, που είχαν χάσει τα ίχνη τους καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του-το είχαν αρπάξει οι ληστές- είχαν ήδη ενημερώσει την Αστυνομία ότι το παιδί τους αγνοείται! Όταν ο 17χρονος απελευθερώθηκε απευθύνθηκε στους πρώτους αστυνομικούς που είδε στο δρόμο του, οι οποίοι τον μετέφεραν στο Τμήμα Παγκρατίου.

“Όταν με είδαν οι αστυνομικοί μου είπαν: Εσύ είσαι το παιδί που ψάχνουμε;”.

Λίγο νωρίτερα ο πατέρας του ανήλικου είχε έρθει αντιμέτωπος κι αυτός με τον τρόμο μέσα στο σπίτι του. Είχε παλέψει με τα μέλη της συμμορίας που απήγαγαν το γιο του και εισέβαλαν με τα κλειδιά του, στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Παγκράτι. Την ώρα της επίθεσης στο σπίτι εκτός από τον πατέρα, στο διαμέρισμα βρισκόταν η μητέρα του 17χρονου και ο μικρότερος αδερφός του, ηλικίας 15 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις