Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΕΑ ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η ημερομηνία για την τελική απόφαση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΕΑ ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Η ημερομηνία για την τελική απόφαση

ΕΕΑ ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Η απόφαση, όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, δεν θα γινόταν γνωστή σήμερα, Πέμπτη.

ΕΕΑ ΠΑΟΚ – ΞάνθηΠολύωρο ήταν και το δεύτερο επεισόδιο του… σίριαλ της εκδίκασης της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης στην ΕΕΑ. Το «παρών» έδωσαν Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Οι τρεις ομάδες ήταν στη διαδικασία με την παρουσία των νομικών τους εκπροσώπων. Η αλλαγή της μεταβίβασης των μετοχών της Ξάνθης ήταν το πρώτο θέμα το οποίο συζητήθηκε. Με το μέλος της Επιτροπής, Ειρήνη Μαρούπα, να τονίζει σε πηγαδάκια «ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη ΒΙΑΜΑΡ στην Insports».

Για τη μεταβίβαση των μετοχών έχει δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019. Από την Επιτροπή όμως τονίζουν ότι η άδεια ήταν έγκριση για να γίνουν οι συζητήσεις και ότι η Ξάνθη δεν ενημέρωσε εντός του 10ημέρου που προβλέπει ο νόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών. Επίσης, πως αν στο συγκεκριμένο παράπτωμα διαπιστωθεί παράβαση, θεωρείται «βαρεία παράβαση» και σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα και προβλέπει υποβιβασμό για την Ξάνθη! Από εκεί και πέρα εξετάστηκε και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα σε Ξάνθη-ΠΑΟΚ.

Η απόφαση, όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, δεν θα γινόταν γνωστή σήμερα, Πέμπτη. Η ΕΕΑ έδωσε προθεσμία στις ομάδες να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη 23 του μήνα υπομνήματα. Και από εκεί και πέρα η απόφαση θα γίνει γνωστή στις 27 Ιανουαρίου.

Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του One Channel το οποίο ξεκίνησε την εν λόγω υπόθεση:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις