Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία 1 εκατ. ευρώ Ηλεία: Στα χέρια των Αρχών οι δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία 1 εκατ. ευρώ Ηλεία: Στα χέρια των Αρχών οι δράστες

Ληστεία 1 εκατ. ευρώ Ηλεία: Ληστεία ύψους 1.000.000 ευρώ, που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας με θύμα έναν 52χρονο χρυσοχόο, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια.

Ληστεία 1 εκατ. ευρώ Ηλεία: Ένα χρόνο μετά τη διάπραξή της, με ιδιαίτερη αγριότητα, εξιχνιάζεται η αιματηρή ληστεία των κοσμημάτων, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, με θύμα πλανόδιο χρυσοχόο, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πύργου ταυτοποίησαν και καταζητούν ως έναν εκ των κουκουλοφόρων ενόπλων δραστών 43χρονο Αλβανό υπήκοο και μια 42χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε αναλάβει την πώληση των ακριβών κοσμημάτων σε ενεχυροδανειστήριο! Καθώς στο σπίτι των γονιών του, όπου διέμενε προσωρινά ο 52χρονος πλανώδιος χρυσοχόος, είχαν εισβάλει τέσσερις κουκουλοφόροι, η Ασφάλεια συνεχίζει την έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων της άγριας συμμορίας.

Από τα κοσμήματα που εκλάπησαν, η Αστυνομία βρήκε πενήντα τρία κομμάτια μέσα σε ενεχυροδανειστήριο του Πύργου όπου είχαν πωληθεί. Η αιματηρή ληστεία καθώς οι κουκουλοφόροι είχαν τραυματίσει μέσα στο σπίτι τους και τον 52χρονο αλλά και τη μητέρα του την οποία είχαν πετάξει στο πάτωμα, έγινε  σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου 2018.

Για τις γιορτές

Ο 52χρονος είχε επισκεφθεί εκείνες τις ημέρες την οικογένεια του να περάσουν τις γιορτές, αλλά είχε πάρει και μαζί του βαλίτσες με κοσμήματα για να τα δειγματίσει και να τα πουλήσει σε κοσμηματοπωλεία της περιοχής.

Το γνώριζε η συμμορία

Αυτό, άγνωστο πως, το γνώριζε η συμμορία. Κι έτσι,  ο 43χρονος Αλβανός κακοποιός,  με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και με πυροβόλα όπλα και μαχαίρι,έφθασαν στις 4 το πρωί με δύο αυτοκίνητα στην πατρική οικία 52χρονου χρυσοχόου.

Διέρρηξαν το σπίτι και εισέβαλαν. Η μητέρα του και ο πατέρας τους που κοιμούνταν ξύπνησαν τρομοκρατημένοι. Η μητέρα αντέδρασε και οι δράστες την έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα, σφαδάζοντας.

Στη συνέχεια με χτυπήματα τραυμάτισαν σοβαρά τον 52χρονο, ενώ ο πατέρας προσπαθούσε να σώσει τη γυναίκα και το γιο του.

Άρπαξαν τα κλειδιά

Άρπαξαν από τον χρυσοχόο τα κλειδιά του αυτοκινήτου του,  το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία.Από το πορτ μπαγκάζ άρπαξαν έξι σακίδια μέσα στα οποία υπήρχαν τα κοσμήματα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ήταν κλεμμένο και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κοντά στον οικισμό Αγίας Τριάδας Ηλείας, ολοσχερώς κατεστραμμένο από εμπρησμό.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η 42χρονη Ελληνίδα, τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από την ληστεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις