Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φώκια κάνει μπάνιο: «Παίρνει το… λουτρό» της και στέλνει φιλιά στην κάμερα (vid)
PLUS

Φώκια κάνει μπάνιο: «Παίρνει το… λουτρό» της και στέλνει φιλιά στην κάμερα (vid)

Φώκια κάνει μπάνιο: Σε κάθε ευκαιρίες πλησιάζει στον φακό και δίνει «φιλάκια» στον άνθρωπο που κρατά την κάμερα.

Φώκια κάνει μπάνιο: Δύο φώκιες στον ζωολογικό κήπο του Πόρτλαντ των ΗΠΑ βγαίνουν από το νερό, στον υδροβιότοπο όπου ζουν για να… πάρουν το μπάνιο τους σε πλαστική μπανιέρα με νερό. Οι φώκιες φαίνεται να απολαμβάνουν τον μικρό χώρο με το γλυκό νερό, μέσα στον οποίο στριφογυρίζουν και πλατσουρίζουν, όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Facebook του ζωολογικού κήπου στο Πόρτλαντ και έγινε viral, για τις χαριτωμένες κινήσεις της φώκιας, αλλά και τα παιχνίδια που εκείνη κάνει με τον φακό. Φαίνεται πως οι δύο φώκιες βρίσκουν ευκαιρία να βγουν από το νερό για να έρθουν πιο κοντά στους ανθρώπους που τις φροντίζουν. Άλλωστε σε κάθε ευκαιρίες πλησιάζουν στον φακό και δίνουν «φιλάκια» στον άνθρωπο που την κρατά.

Φώκια κάνει μπάνιο: Δείτε το βίντεο από το… «λουτρό»

Φώκια κάνει μπάνιο στην… Σάμο

Τη δική του μασκότ είχε αποκτήσει πριν πολύ καιρό το νησί της Σάμου. Πρόκειται για μία μικρή φώκια που παρουσιαζόταν σε διάφορες παραλίες, κυρίως της ανατολικής Σάμου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη νεαρή φώκια προσάρμοζε τη συμπεριφορά της κοντά στους ανθρώπους και φαινόταν μάλιστα να μην ενοχλείται ούτε από την παρουσία ούτε από την όχληση που προκαλούν οι λουόμενοι.

Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ επεσήμανε τότε ότι τους τελευταίους μήνες, με περισσότερες από 1.000 ώρες φύλαξης από ερευνητές και εθελοντές του, μία ιδιαίτερη μεσογειακή φώκια συνεχίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας να επιλέγει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, αντί για τις απόκρημνες ακτές, όπου θα την συναντούσαμε φυσιολογικά. Τις νύχτες επιστρέφει στη θάλασσα όπου ψαρεύει και τρέφεται κανονικά. Η μικρή φώκια μονάχους- μονάχους, η Αργυρώ, όπως «την βάφτισαν» οι Σαμιώτες, έπαθε ό,τι και οι περισσότεροι επισκέπτες της Σάμου. Με την πρώτη επίσκεψη ερωτεύτηκε το νησί και το προτίμησε για τις διακοπές της.

Γνωρίζοντας την «Αργυρώ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις