Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μικρούτσικος κενοτάφιο: Δωρεάν τάφο προσφέρει στο Α’ Νεκροταφείο ο Δήμος Αθηναίων
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρούτσικος κενοτάφιο: Δωρεάν τάφο προσφέρει στο Α’ Νεκροταφείο ο Δήμος Αθηναίων

Μικρούτσικος κενοτάφιο: Μπορεί ο ίδιος να επέλεξε τη λύση της αποτέφρωσης, αλλά ο δήμος συζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο την παραχώρηση τιμής ένεκεν.

Μικρούτσικος κενοτάφιο: Ο αείμνηστος Θάνος Μικρούτσικος επέλεξε την καύση, ωστόσο ο Δήμος Αθηναίων θέλει να παραχωρήσει δωρεάν τάφο στο Α’ Νεκροταφείο. Ο ίδιος επέλεξε τη λύση της αποτέφρωσης, αλλά ο δήμος συζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο την παραχώρηση τιμής ένεκεν. Και αυτό γιατί έτσι κάνει με τους νεκρούς που προσέφεραν ιδιαίτερες υπηρεσίες στην κοινωνία. Στη σχετική εισήγηση επισημαίνεται το παράδοξο να χορηγείται τάφος σε νεκρό που δεν επέλεξε την ταφή. Παράλληλα τονίζεται ότι εάν δεν γινόταν αυτό θα προέκυπτε διάκριση μεταξύ των νεκρών που χρήζουν απόδοσης τιμών.

Ως προς το γιατί τιμάται ο εκλιπών η εισήγηση αναφέρει «τη μεγάλη προσφορά του στον μουσικό πολιτισμό της χώρας, ενώ συνέβαλε, μέσω της μελοποίησης, στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών και ξένων λογοτεχνικών κειμένων και τη διάδοσή τους…». Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου του 2019 σε ηλικία 72 ετών. Ήταν από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις