Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις με αντικλείδια: Στα χέρια των Αρχών ο “κλειδοκράτορας” του 2018
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις με αντικλείδια: Στα χέρια των Αρχών ο “κλειδοκράτορας” του 2018

Διαρρήξεις με αντικλείδια: Από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 διέπραξε 32 διαρρήξεις με λεία ύψους άνω των 200.000 ευρώ.

Διαρρήξεις με αντικλείδια: Οργανωμένη συμμορία διαρρηκτών, που δρούσε στη Θεσσαλονίκη πλήρωνε έναν ομογενή συνεργό της ο οποίος διέμενε στη Γερμανία για να την προμηθεύει με ανικλείδια διαμερισμάτων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ ο “κλειδοκράτορας”, που αναζητούσε η αστυνομία αρκετούς μήνες συνελήφθη εν τέλει στη συμπρωτεύουσα, γίνεται επίσης γνωστό ότι δύο γυναίκες, μέλη του ίδιου κυκλώματος, ήταν αυτές που “αντέγραφαν” τις κλειδαριές των διαμερισμάτων. Υπό διάφορες ιδιότητες, έμπαιναν στις πολυκατοικίες, πληροφορούνταν αυτά που ήθελαν για τους ενοίκους και με πλαστελίνη αποτύπωναν την κλειδαριά.

Το υλικό έφευγε για την Γερμανία και έναντι αμοιβής ο ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έστελνε τα αντικλείδια! Στην πρώτη φάση των ερευνών οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν οκτώ  άτομα της ομάδας, ηλικίας από 26 έως 49 χρόνω Σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκονται σε 32 διαρρήξεις οικιών, που έγιναν από τα μέσα του 2018, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Οι εμπλεκόμενοι διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Κυρίως με αντικλείδια

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, ανέφερε η Αστυνομία,  παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος(σ.σ αυτόν που συνελήφθη σ αυτή τη φάση της έρευνας. Διέπραξαν συνολικά τριάντα δύο  διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Σε έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,

πιστόλι, πιστόλι κρότου αερίου, αεροβόλο πιστόλι και απομίμηση όπλου,

διαρρηκτικά εργαλεία,

χρηματικά ποσά,

φορητός πομποδέκτης ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,

ένας ανιχνευτής μετάλλων και

ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις