Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Τραμπ: Ο άγνωστος διάλογος για την Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Τραμπ: Ο άγνωστος διάλογος για την Τουρκία

Μητσοτάκης - Τραμπ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» ωστόσο εξήγησε πως η χώρας μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μητσοτάκης – Τραμπ: Ένας άγνωστος διάλογος που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτεται σήμερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», ο διάλογος των δύο ανδρών έγινε μετά τις κοινές τους δηλώσεις όπου ετέθη πληθώρα ερωτήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ.

Όπως αναφέρει η «Εστία», πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξήγησε πως η χώρας μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία». «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε εκτενή ανάλυση, το Politico σχολίαζε πως ο Ντόναλντ Τραμπ ναι μεν έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο εν έβγαλε άχνα για τις τουρκικές προκλήσεις. Ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης επεσήμανε άλλωστε στο περιοδικό, ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να πάρει κανενός το μέρος κι ότι Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν τις διαφορές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις