Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπείρα ληστών Σέρρες: Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα ληστών Σέρρες: Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία

Σπείρα ληστών Σέρρες: Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών.

Σπείρα ληστών ΣέρρεςΣτην εξάρθρωση μιας ιδιαίτερα οργανωμένης σπείρας νεαρών Ελλήνων ληστών που δρούσαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν διαπράξει συνολικά 33 διαρρήξεις και κλοπές, προχώρησαν οι αρχές. Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών και το πρωί της Παρασκευής, με οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Ηράκλειας, συνελήφθησαν σε περιοχή των Σερρών τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 21 και 17 χρόνων. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν πέντε συνεργοί τους, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 18 ως 23 χρόνων και ένας 28χρονος αλλοδαπός.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και χρησιμοποιώντας συνολικά οκτώ κλεμμένα οχήματα, οι νεαροί κακοποιοί διέπραξαν 25 διαρρήξεις και έκλεψαν, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά σε αξία τα 71.000 ευρώ. Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δέκα κινητά που είχαν αρπάξει από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν. Όλα τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία περιλαμβάνεται μια 49χρονη Ελληνίδα που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς προμηθεύτηκε μέρος των κλοπιμαίων από τους δράστες. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις