Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός τώρα Τουρκία: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός τώρα Τουρκία: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη χώρα

Σεισμός τώρα Τουρκία: Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Silivri, μια περιοχή που είχε «χτυπηθεί» από 5,7 Ρίχτερ  με οκτώ ελαφρά τραυματίες.

Σεισμός τώρα Τουρκία: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ  έγινε πριν από λίγο στην Τουρκία. Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Silivri, μια περιοχή που είχε «χτυπηθεί» από 5,7 Ρίχτερ  με οκτώ ελαφρά τραυματίες. Η Σηλυβρία ή Σηλυμβρία είναι πόλη Ανατολικής Θράκης στη ακτή της Προποντίδας. Παράλληλα, λίγα λεπτά πριν, σεισμός σημειώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο. Πρόκειται για τη δεύτερη δόνηση που σημειώνεται το Σάββατο, λίγα 24ωρα μετά τον ισχυρό σεισμό της Τρίτης. Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.55 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πουέρτο Ρίκο. Είχε προηγηθεί νωρίτερα μια ακόμη σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ.

Οι σεισμοί πιθανότατα ανήκουν στη μετασεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται στο νησί μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που βίωσε την Τρίτη το νησί, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε περίπου 300 σπίτια. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Σαν Χουάν και στο δυτικό τμήμα της χώρας οι αρχές απαγόρευσαν τη διέλευση σε μια οδική γέφυρα κοντά στο Κάγκουας, μετά από ρωγμές που εμφανίστηκαν σε αυτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις