Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Η ζωή μετά το Megxit και οι “διχασμένοι” Βρετανοί
ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ Η ΧΩΡΑ

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Η ζωή μετά το Megxit και οι “διχασμένοι” Βρετανοί

Μέγκαν Μαρκλ - Χάρι: Το παλάτι ανάστατο, το Ηνωμένο Βασίλειο στο σοκ του «Megxit», ο Χάρι και η Μέγκαν όμως πιθανότατα να βγουν κερδισμένοι από την απάφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Η κρίση στο παλάτι συνεχίζεται και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, η οποία βρίσκεται εν μέσω αναταραχής από το «Megxit», την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν τα πριγκιπικά καθήκοντα τους. Σε αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς της Μέγκαν, σχολιάζουν την απόφαση του ζεύγους και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «δεν εκπλήσσονται από την φυγή της Δούκισσας του Σάσεξ».

Ειδικότερα ένας παλιός φίλος της σχολιάζει: «Το παραμύθι της δεν λειτούργησε όπως ήθελε. Θεωρούσε ότι θα μπορούσε να ελέγξει το δικό της αφήγημα και ένιωθε περιορισμένη από τους βασιλικούς κανόνες». Και συνεχίζει: «Ήταν αποκομμένη από τα κανάλια επικοινωνίας της – το λογαριασμό της στο Twitter ή το Instagram – που σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει για τις αιτίες όπως ήθελε. Μέσα σε αυτή τη σιωπή είμαι βέβαιος ότι έπεισε τον Χάρι να επιλέξει μια “πλευρά” (είτε αυτό που θα διάλεγε εκείνη είτε εκείνα που είχε σχεδιάσει το παλάτι για εκείνους). Για εκείνη δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα εκσυγχρονισμού της βασιλικής οικογένειας».

Ήταν απλώς θέμα χρόνου

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος ένας παλιός έμπιστος φίλος της αναφέρει: «Το είδα να έρχεται. Ήταν απλώς θέμα χρόνου. Με τη Mέγκαν, ή θα γινόταν το δικό της ή τίποτα. Θέλει να είναι πάντα στο επίκεντρο της σχέσης, ανεξάρτητα από τον τίτλο του Χάρι. Θέλει να είναι στο προσκήνιο, αλλά με τους δικούς της όρους».

«Τώρα θα κάνει τους δικούς της κανόνες. Είναι τέλειο για εκείνη. Στη Μέγκαν αρέσει να φεύγει όταν δυσκολεύουν τα πράγματα και να παρατηρεί από μακριά τι έχει κάνει. Είμαι βέβαιος ότι ήθελε να επιστρέψει στον κύκλο της (στον Καναδά) και τη νέα δημιουργική της ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτά τα σχέδια». «Ήταν σε θέση να κινηθεί γρήγορα επειδή αυτό το είχε προγραμματίσει μήνες πριν. Αυτό δεν είναι μόνο μια έξοδος. Πρόκειται για μια μακροχρόνια στρατηγική που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα»., αναφέρει ο αποκαλούμενος έμπιστος φίλος της Μέγκαν.

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Θα πάει και ο Χάρι στον Καναδά;

Tην Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Μέγκαν Μαρκλ άφησε την Βρετανία και επέστρεψε στην έπαυλη που φιλοξενούσε το ζευγάρι στον Καναδά την περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, στην έπαυλη στο Βανκούβερ βρίσκεται ο 8μηνών γιος του ζευγαριού, Άρτσι και τα δύο σκυλιά τους. Το γεγονός αυτό μαζί με τις πληροφορίες ότι η δούκισσα του Σάσσεξ δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Βρετανία καθώς δεν έχει άλλα καθήκοντα στο πρόγραμμα της πυροδότησε τις φήμες ότι το ζευγάρι είναι έτοιμο να εγκατασταθεί μόνιμα στον Καναδά.

Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail υποστηρίζει ότι από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ο πρίγκιπας Χάρι θα βρίσκεται στον Καναδά, όπου εικάζεται ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα και δεν θα επιστρέψουν στην Βρετανία. Αυτή την εβδομάδα έχει ένα βαρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων αλλά και συναντήσεων προκειμένου να διαπραγματευθεί τον νέο ρόλο και το οικονομικό μέλλον του ζευγαριού, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζητήσει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Στο ναδίρ η δημοτικότητα Μέγκαν – Χάρι

Η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπαθούν να αποκλιμακώσουν την κρίση αναζητώντας μια λύση για τον Χάρι και την Μέγκαν μετά την δημόσια ανακοίνωση της απόφασης του ζευγαριού χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί το Παλάτι.

Την ίδια στιγμή η δημοτικότητα του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται στο ναδίρ με τον βρετανικό Τύπο να είναι γεμάτος πύρινα άρθρα εναντίον του ίδιου αλλά και της Μέγκαν Μαρκλ και το #megxit να έχει γίνει viral. Μάλιστα σε δημοσκόπηση της Daily Mail, οι Βρετανοί δηλώνουν ότι θα είναι εξαιρετικά θυμωμένοι εάν το ζευγάρι κρατήσει τους τίτλους ευγενείας και τα προνόμια του και μετακομίσει στην βόρεια Αμερική. Επίσης είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που φέρθηκαν στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Το 51% των Βρετανών απαντά ότι το ζευγάρι δεν θα πρέπει να κρατήσει τους τίτλους του και το 60% ότι θα πρέπει να επιστρέψουν το σπίτι στο Ουίνδσορ που τους παραχωρήθηκε από την βασίλισσα. Στο ερώτημα ποιος αποφάσισε την φυγή στην βόρεια Αμερική το 44% πιστεύει ότι η Μέγκαν Μαρκλ έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόφαση και το 39% και οι δύο.

Οι Βρετανοί εμφανίζονται εξαιρετικά εκνευρισμένοι με την απόφαση και η πλειονότητα θέλει η βασίλισσα να τους αφήσει να μεταναστεύσουν. Ωστόσο στην ερώτηση αν η βασιλική οικογένεια θα είναι καλύτερα χωρίς το ζεύγος των Σάσσεξ οι Βρετανοί απαντούν σε ποσοστό 46% «όχι».

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Ο Τραμπ στο πλευρό της Βασίλισσας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. «Νομίζω πως είναι λυπηρό. Το πιστεύω. Νομίζω πως είναι λυπηρό. Είναι μια εξαίρετη γυναίκα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στη Βασίλισσα Ελισάβετ και συνέχισε. «Δεν έχει κάνει ποτέ λάθος αν το προσέξεις. Εννοώ, υπήρξε αψεγάδιαστη».

Αν και η δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου επέμεινε ώστε να αποσπάσει την άποψη του Ντόναλντ Τραμπ για την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, εκείνος προτίμησε να μην… αναμειχθεί στα ζητήματα της βασιλικής οικογένειας. Το μόνο στο οποίο αρκέστηκε ο Τραμπ ήταν το εξής: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στη Βασίλισσα και δεν νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να της συμβαίνει». Το Fox έδωσε στη δημοσιότητα το απόσπασμα από την αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στο βασιλικό δράμα, αλλά και τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Κόβει τη χρηματοδότηση σε Μέγκαν και Χάρι ο Κάρολος

Η ανακοίνωση της απόφασης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ προκάλεσε φρενίτιδα στα ΜΜΕ της Βρετανίας, ενώ η βασιλική οικογένεια αναζητεί από την Τετάρτη τη χρυσή τομή, ώστε να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος της αποστασιοποίησης του Δούκα και της Δουκίσσας του Σάσεξ από το Παλάτι.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στους The Times, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν φαίνεται διατεθειμένος να κόβει «λευκή επιταγή» στους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι, από εδώ και στο εξής. Μέχρι πρότινος, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ λάμβαναν μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον συνολικά περίπου 4,9 εκατομμύρια λίρες από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη. Συγκεκριμένα, η πηγή ανέφερε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κόβει λευκή επιταγή πλέον στον γιο του».

«Κανείς δεν ρώτησε για μένα»

Μια ξεκάθαρη ένδειξη πως τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ καλά ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοδεία τους στην Αφρική, όταν σε συνέντευξή της στο ITV και τον δημοσιογράφο Τομ Μπράντμπι, η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι ένιωθε ευάλωτη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της. «Ελάχιστοι άνθρωποι με ρώτησαν αν ήμουν καλά» είπε η Μέγκαν Μαρκλ. Όσο για τον Χάρι, δεν κατάφερε να μετριάσει τις εικασίες σχετικά με την κόντρα με τον αδερφό του, όταν είπε: «Ως αδέρφια, έχουμε καλές αλλά και κακές ημέρες».

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την Παρασκευή την βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την πολύκροτη ανακοίνωση των Χάρι και Μέγκαν. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν «φορτισμένη» από τις εξελίξεις, η βασίλισσα εμφανίζεται στις φωτογραφίες, που δημοσιεύει η Daily Mail, συνοφρυωμένη. Συγκεκριμένα σε μία φωτογραφία είναι μόνη της το αυτοκίνητό της, στο Σάντριγκαμ του Νόρφολκ, στο δρόμο για ένα γεύμα, όπου ήταν προσκεκλημένη. Σε άλλη φωτογραφία εικονίζεται να φεύγει από το γεύμα έχοντας στο αυτοκίνητό της με ακόμη τρεις επιβάτες.

Megxit: Οι Καναδοί ανοίγουν την «αγκαλιά» τους σε Μέγκαν και Χάρι

Την ώρα που η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, επέστρεψε ήδη στον Καναδά και στον γιο τους, τον Άρτσι, μια δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Καναδοί θα επιθυμούσαν τον πρίγκιπα Χάρι για γενικό κυβερνήτη τους, δηλαδή για εκπρόσωπο της γιαγιάς του, της βασίλισσας Ελισάβετ, στην πρώην βρετανική αποικία.

Σύμφωνα με πολλά καναδικά μέσα ενημέρωσης, η δούκισσα του Σάσεξ επέστρεψε από το βράδυ της Πέμπτης στο νησί Βανκούβερ, στον δυτικό Καναδά, όπου η οικογένεια πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το ζευγάρι ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και να περνά ένα μέρος του χρόνου του στη Βόρεια Αμερική.

Στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα National Post, το 61% των Καναδών δηλώνουν ότι θα ήθελαν ο Χάρι να αναλάβει γενικός κυβερνήτης, όταν αποσυρθεί από τη θέση αυτή η πρώην αστροναύτισσα, Τζούλι Παγιέτ. Η Παγιέτ διορίστηκε στα τέλη του 2017 και οι γενικοί κυβερνήτες κατά παράδοση παραμένουν στο αξίωμα αυτό για μια πενταετία. Θα μπορούσε επομένως να αποχωρήσει το 2022, σύμφωνα με το ινστιτούτο Dart & Maru/Blue Voice Canada.

Ο γενικός κυβερνήτης είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της βασίλισσας Ελισάβετ (η οποία είναι αρχηγός του κράτους του Καναδά). Από τη δεκαετία του 1950, το αξίωμα αυτό δίνεται σε Καναδούς πολίτες. Παλαιότερα, όμως, οι γενικοί κυβερνήτες ήταν Βρετανοί και κατά συνέπεια ο διορισμός του Χάρι είναι θεωρητικά εφικτός.

Ο γενικός κυβερνήτης διορίζεται από τη βασίλισσα, κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού του Καναδά. Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν έχουν διευκρινίσει αν σκοπεύουν να εγκατασταθούν στον Καναδά ή τις ΗΠΑ. Η εφημερίδα New York Post εικάζει ότι θα επιλέξουν τον Καναδά, όπου η πρώην ηθοποιός ήταν εγκατεστημένη για πολλά χρόνια (στο Τορόντο), όταν έπαιζε στη σειρά Suits. Ως γενικός κυβερνήτης, ο Χάρι θα εξασφάλιζε την «οικονομική ανεξαρτησία» της οικογένειάς του, όμως λόγω της θέσης του θα ήταν υποχρεωμένος να ζήσει στην Οτάβα.

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Η ζωή μακριά από το παλάτι – «Θα αποκτήσουν τεράστια περιουσία»

Σύμφωνα με άρθρο του βρετανικού μέσου skynews, το οποίο παρουσιάζει απόψεις ειδικών, το ζευγάρι θα μπορούσε να αποκτήσει εντυπωσιακά μεγάλη περιουσία στη νέα του ζωή. Η περιουσία τους θα μπορούσε, μάλιστα, να ξεπεράσει εκείνη των Ομπάμα και Μπέκαμ. Με μια πρώτη ανάγνωση δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το μέγεθος του κέρδους που θα αποκομίσουν οι Σάσεξ. Αναλυτές όμως εξηγούν ότι το ζευγάρι θα μπορούσε εύκολα να αποκομίσει μέχρι και 500 εκατομμύρια λίρες στον πρώτο μόλις χρόνο της οικονομικής ανεξαρτησίας του.

«Οι Σάσεξ θα ξεπεράσουν κατά πολύ σε κέρδη τον Κάρολο»

Πηγές εσόδων για Χάρι και Μέγκαν πιθανόν να αποτελέσουν η μόδα, οι ομιλίες, ενώ δεν αποκλείεται να ιδρύσουν και δική τους εταιρεία παραγωγής. Διόλου απίθανο τα κέρδη τους να ξεπεράσουν εκείνα του πρίγκιπα Καρόλου, τα οποία υπολογίζονται στις 100 με 200 εκατομμύρια λίρες το χρόνο. Σύμφωνα, δε, με τον εμπειρογνώμονα λιανικής, Άντι Μπαρ, στην ιστοσελίδα παρακολούθησης τιμών Alertr.co.uk, οι Σάσεξ θα αποτελέσουν την πιο διάσημη φίρμα στον κόσμο, αφήνοντας πίσω τα γνωστά ζευγάρια Μπέκαμ, Ομπάμα και Γκέιτς. Ο αναλυτής επισημαίνει, ακόμη, ότι η επιρροή του ζευγαριού είναι ήδη ασύλληπτα ισχυρή ανά τον κόσμο. «Φαντάζομαι ότι θα δανείζουν τα ονόματά τους ακόμη και σε καμπάνιες», υποστηρίζει ο κ. Μπαρ, ο οποίος σημειώνει ότι τον Δεκέμβριο το όνομα «Sussex Royal» απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη φήμη, καθώς κυκλοφόρησε σε 100 προϊόντα από σημειωματάρια μέχρι κάλτσες.

«Sussex Royal όπως Louis Vuitton»

Oι Σάσεξ, κατά τον Άντι Μπαρ, θα γίνουν τόσο γνωστό brand εφάμμιλο με την πολυτελέστατη μάρκα Louis Vuitton. Και αυτό γιατί οι γαλαζοαίματοι αποπνέουν αέρα μυστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Μπαρ. Όπως υποστηρίζει πάντως, ο αρχισυντάκτης του μέσου True Royalty TV, Νικ Μπούλεν, οι Σάσεξ έχουν να αντιμετωπίσουν και προκλήσεις προτού αποκτήσουν την «απόλυτη περιουσία». Ο λογαριασμός στο Instagram, που έχουν από κοινού Μέγκαν και Χάρι, ακολουθείται από 10 εκατομμύρια χρήστες τη στιγμή που ο λογαριασμός του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια ακολούθους. Πέρα από τη σεναριολογία για την επόμενη ημέρα, το σίγουρο είναι ένα: το ζευγάρι προετοίμαζε από καιρό την έξοδο…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις