Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Φώφη: Σε εξέλιξη η συνάντηση με τη Γεννηματά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Φώφη: Σε εξέλιξη η συνάντηση με τη Γεννηματά

Μητσοτάκης - Φώφη: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά.

Μητσοτάκης – Φώφη: Η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε στις 13:οο, αμέσως μετά το τετ α τετ που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ.Μητσοτάκης θα ενημερώσει την κυρία Γεννηματά για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάθεση του εκλογικού νόμου.

Η ατζέντα

Εκλογικός νόμος και ενημέρωση για τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει στο γραφείο του στη Βουλή με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των εθνικών θεμάτων, ζητώντας τους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός ότι μονοπώλησαν σχεδόν τη συνάντησή του στο Οβάλ Γραφείο με τον Ντ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο τα εσωτερικά θέματα που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς και οι εξελίξεις στο Ιράν.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει ένα εθνικό μέτωπο με τους αρχηγούς για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να συνδέσει το εθνικό μέτωπο με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία συναρτά με την πορεία των εθνικών θεμάτων, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θα επιμείνει στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, η οποία θα καθορίσει και την εθνική γραμμή της χώρας.

Δείτε ακόμη:

Σε εξέλιξη το τετ α τετ Μητσοτάκη – Τσίπρα: Οι συμβουλές για το… τζετ λαγκ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις