Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Τσίπρας: Σε εξέλιξη το ραντεβού, με ατάκες και… συμβουλές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Σε εξέλιξη το ραντεβού, με ατάκες και… συμβουλές

Μητσοτάκης - Τσίπρας: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Το τετ α τετ των δύο πολιτικών ήταν πολύ χαλαρό, ενώ και οι δύο μίλησαν στον ενικό. Ο διάλογος που κατέγραψαν οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συντάκτες:

Τσίπρας: Πότε επέστρεψες;

Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ

Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς;

Μητσοτάκης: Συνηθισμένα τα βουνά…

Τσίπρας: Πόσο μείνατε; Τι κάνατε;

Μητσοτάκης: Δύο ημέρες, τα απολύτως απαραίτητα

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στον πρωθυπουργό συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ.

«Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική»! είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ατζέντα

Εκλογικός νόμος και ενημέρωση για τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει στο γραφείο του στη Βουλή με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των εθνικών θεμάτων, ζητώντας τους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός ότι μονοπώλησαν σχεδόν τη συνάντησή του στο Οβάλ Γραφείο με τον Ντ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο τα εσωτερικά θέματα που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς και οι εξελίξεις στο Ιράν.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει ένα εθνικό μέτωπο με τους αρχηγούς για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να συνδέσει το εθνικό μέτωπο με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία συναρτά με την πορεία των εθνικών θεμάτων, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θα επιμείνει στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, η οποία θα καθορίσει και την εθνική γραμμή της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις