Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης παράταση: Νέα ευκαιρία για αγορά πετρελαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης παράταση: Νέα ευκαιρία για αγορά πετρελαίου

Επίδομα θέρμανσης παράταση: Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση υπογράφεται σήμερα.

Επίδομα θέρμανσης παράταση: Τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι το τέλος του μήνα, έχουν οι πολίτες που έλαβαν το σχετικό επίδομα έως τις 31 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου, στις εν λόγω ομάδες πολιτών, προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε περίπτωση που δεν το έχουν ήδη πράξει. Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση υπογράφεται σήμερα.

Ανησυχία για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Με φειδώ αγοράζει καύσιμα ένας στους τέσσερις καταναλωτές σύμφωνα με τον Γιώργο Ασμάτογλου, πρόεδρο πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία που επικρατεί για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων. Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης επεσήμανε πως φέτος αυξήθηκαν οι περιπτώσεις προμήθειας με…μπιτόνι.

Πηγαίνουν και παίρνουν τρία μπιτονάκια πετρέλαιο θέρμανσης, να ζεσταθούν τρεις μέρες!

Στα ύψη η τιμή πώλησης σε Κυκλάδες και Ευρυτανία

Με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, φόβους για νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου προκαλεί η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον οικονομικό συντάκτη του OPEN TV, Βασίλη Τσεκούρα, «καίνε» οι τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη τα τελευταία 24ωρα με φόντο την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Το πετρέλαιο θέρμανσης κινείται κατά μέσο όρο στο 1,08 ευρώ το λίτρο και η αμόλυβδη είναι κατά μέσο όρο στο 1,618 ευρώ το λίτρο. Πάντως, στην Ευρυτανία, για παράδειγμα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φτάνει στο 1,147 ευρώ το λίτρο και η αμόλυβδη πωλείται προς 1,719 ευρώ το λίτρο. Στις Κυκλάδες οι τιμές είναι πολύ πιο… τσουχτερές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 1,201 ευρώ το λίτρο και η αμόλυβδη προς 1,809 ευρώ το λίτρο. Αξίζει, μάλιστα, να τονιστεί ότι αυτές είναι οι τιμές κατά μέσο όρο, οπότε μπορεί κάποια πρατήρια να πουλάνε ακόμη πιο ακριβά.

Εκτοξεύτηκε και η τιμή του πετρελαίου Brent. Στις 03:00 π.μ., όταν και άνοιξαν οι αγορές, η τιμή του ήταν 68,27 δολάρια το βαρέλι και δύο λεπτά αργότερα η τιμή του εκτοξεύτηκε στα 71,75 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις