Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Αμερική: Στη δεξίωση που παρέθεσαν Πενς – Πομπέο, με… ούζο, μπακλαβά και “Παιδιά του Πειραιά”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Αμερική: Στη δεξίωση που παρέθεσαν Πενς – Πομπέο, με… ούζο, μπακλαβά και “Παιδιά του Πειραιά”

Μητσοτάκης Αμερική: Την τιμητική τους στις selfies είχαν οι οικοδεσπότες Πενς και Πομπέο, αλλά και οι υπουργοί που συνόδευαν τον πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης Αμερική: Στην αίθουσα Benjamin Franklin Room στην Ουάσιγκτον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς και ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας. Με ένα ποτήρι ούζο στο χέρι ο πρωθυπουργός τσούγκρισε με τους οικοδεσπότες και ευχήθηκε στα ελληνικά καλή χρονιά στους καλεσμένους που του φώναζαν «άξιος». Περισσότεροι από 200 επιφανείς ομογενείς, από τον επιχειρηματικό και τον επιστημονικό χώρο, έδωσαν το «παρών» στο δείπνο. Κάποιοι από αυτούς, ταξίδεψαν μάλιστα από τη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Σικάγο και το Μεξικό, ενώ ελάχιστοι ήταν οι καλεσμένοι από την Ελλάδα. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και ευχάριστο, ενώ οι έπαινοι για τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν σταματούσαν.

Η ορχήστρα υποδέχθηκε τον κόσμο με ελληνικούς σκοπούς, όπως «Τα παιδιά του Πειραιά». Από τον γεμάτο και υπέροχο μπουφέ δεν έλειψαν οι ελληνικές γεύσεις, με το εκλεκτό κρασί αλλά και το ούζο να ρέουν άφθονα. Παρούσα και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη. Χαμογελαστή, η Μαρέβα έβγαλε πολλές φωτογραφίες με τους καλεσμένους. Την τιμητική τους βέβαια στις selfies είχαν οι οικοδεσπότες Πενς και Πομπέο, αλλά και οι υπουργοί που συνόδευαν τον πρωθυπουργό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Το πρωθυπουργικό ζεύγος έπρεπε να αναχωρήσει λίγο αργότερα για την Ελλάδα, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φωτο και βίντεο από iefimerida
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατώντας ένα ποτήρι ούζο
Ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους με τη σύζυγό του, ο Εντι Ζεμενίδης από το Σικάγο και ο Σταύρος Παπαγερμανός
«Τα παιδιά του Πειραιά»
Δείτε ακόμη:

Συγχαρητήρια Πελόζι στον Μητσοτάκη για τις οικονομικές επιτυχίες της Ελλάδας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις