Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Τραμπ – δώρα: Τι αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Τραμπ – δώρα: Τι αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες

Μητσοτάκης Τραμπ - δώρα: Στην καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων προχώρησαν κατά τη χθεσινοβραδυνή τους συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μητσοτάκης Τραμπ – δώρα: Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν χθες στο Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Ελληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκαν στο Οβάλ Γραφείο με μια πλούσια ατζέντα, από τα ελληνοτουρκικά και την οικονομία, ως τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα ενεργειακά. Η συνάντηση αποτελούνταν από τρία μέρη ουσιαστικά. Κατά το πρώτο, δημόσιο μέρος της συνάντησης, όπου οι δύο ηγέτες δέχθηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, με το ενδιαφέρον των εκπροσώπου του αμερικανικού Τύπου να μονοπωλεί το Ιράν και η παραπομπή του Αμερικανού Προέδρου. Τα υπόλοιπα μέρη της συνάντησης ήταν ιδιωτικά, το δεύτερο αυστηρά διμερές και το τρίτο με τη συμμετοχή διευρυμένων αντιπροσωπειών.

Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, πάντως, Ντόναλντ Ταμπ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν και δώρα, όπως προστάζει το εθιμοτυπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός χάρισε στον Αμερικανό Πρόεδρο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, με νόμισμα ρέπλικα με την κεφαλή Αλεξάνδρου, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ χάρισε στον κ. Μητσοτάκη έναν ασημένιο σφυρήλατο δίσκο, του χερούλια του οποίου θύμιζαν κλαδί ελιάς.

Δείτε ακόμη:

Παρασκευή και Δευτέρα τα ραντεβού του Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις