Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση Ιράν σε ΗΠΑ: Το Ιράκ είχε ενημερωθεί
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ιράν σε ΗΠΑ: Το Ιράκ είχε ενημερωθεί

Επίθεση Ιράν σε ΗΠΑ: Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι υπήρχε σχετική ενημέρωση από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση στο έδαφός του.

Επίθεση Ιράν σε ΗΠΑ: Μία νέα πληροφορία σχετικά με την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης προς τις αμερικανικές βάσεις του Ιράκ είδε το φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, το Ιράκ ανακοίνωσε ότι υπήρχε σχετική ενημέρωση από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση στο έδαφός του, δίχως ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες. «Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες», ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι.

«Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Αιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ούτε ο ιρακινός στρατός ούτε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων στο Ιράκ έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες από τα πλήγματα αυτά. Από την άλλη πλευρά, ευθείες απειλές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί. «Η Ουάσινγκτον ίσως να «έκοψε το χέρι» του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, όμως σε απάντηση θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών στην περιοχή», ήταν τα λόγια του Ροχανί όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Το ρεπορτάζ της επίθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις