Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κοβάσεβιτς: Ο Ολυμπιακός, το πρόβλημα υγείας και η περιπέτεια με την κόρη του
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κοβάσεβιτς: Ο Ολυμπιακός, το πρόβλημα υγείας και η περιπέτεια με την κόρη του

Κοβάσεβιτς: Ο 46χρονος σπουδαίος ποδοσφαιριστής υπέστη θύμα ένοπλης επίθεσης έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τρίτης.

Κοβάσεβιτς: Από θαύμα είναι σήμερα ζωντανός ο πρώην σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο 46χρονος σπουδαίος ποδοσφαιριστής υπέστη θύμα ένοπλης επίθεσης έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα. Ο «Νταρκογκόλ» είδε ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart να σταματάει έξω από το σπίτι του στην οδό Ελπίδος, να κατεβαίνει ένας άνδρας που κρατούσε στα χέρια του ένα πιστόλι και να κατευθύνεται προς το μέρος του. Έπειτα σήκωσε το όπλο, πυροβόλησε εναντίον του χωρίς ευτυχώς να τον πετύχει και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο μικρό όχημα και εξαφανίστηκε.

Όπως είπε ο Κοβάσεβιτς, πρόλαβε ενστικτωδώς να πέσει κάτω από τη δεξιά πλευρά για να αποφύγει τα πυρά, με αποτέλεσμα από την πτώση να τραυματιστεί στο γόνατο και να οδηγηθεί στο Ασκληπιείο Βούλας για τις πρώτες βοήθειες. Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, δεν αναγνώρισε τον ένοπλο ενώ αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για το αν δεχόταν απειλές, αν κάποιοι τον εκβίαζαν ή αν είχε διαφορές που να δικαιολογούν αυτή την ακραία πράξη.

Κοβάσεβιτς: Το βιογραφικό του πρώην ποδοσφαιριστή

Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1973 στο Κόβιν της Σερβίας και είναι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν ως επιθετικός. Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Προτελέρ, με την οποία είχε 37 γκολ σε 51 ματς. Ως συνέπεια των καλών του αυτών εμφανίσεων, πήρε μετεγγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο έκανε πράγματα και θαύματα σημειώνοντας 37 τέρματα σε 47 παιχνίδια.

Ο Ερυθρός Αστέρας τον πούλησε στην αγγλική Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία προσέφερε 15 εκατομμύρια ευρώ το 1995 για την απόκτησή του. Εκεί δε μπόρεσε να γίνει βασικός κι έτσι στο τέλος της χρονιάς αφέθηκε ελεύθερος. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η πρώτη χρονιά ήταν μέτρια για να ακολουθήσουν, όμως, δύο πολύ καλές με αποτέλεσμα να «κερδίσει» μετεγγραφή το 1999 στην Ιταλία, στην ομάδα της Γιουβέντους. Μετά από δύο όχι καλές χρονιές στη «Μεγάλη Κυρία» μετακόμισε σε μια δεύτερη ιταλική ομάδα, τη Λάτσιο. Η παρουσία του ήταν απογοητευτική με 7 μόλις συμμετοχές και κανένα τέρμα.

Τον Ιανουάριο του 2002 επιστρέφει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου οι φίλαθλοι τον δέχτηκαν με επιδοκιμασίες. Τις δύο πρώτες χρονιές ξαναβρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα έχοντας 28 γκολ σε 55 παιχνίδια. Ύστερα ακολουθεί μία σταθερά πτωτική πορεία με 23 τέρματα σε 108 συμμετοχές. Συνολικά με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει 261 συμμετοχές και 92 τέρματα.

Κοβάσεβιτς: Η μεταγραφή στο «Λιμάνι»

Από τις 7 Ιουλίου 2007 είναι παίκτης του Ολυμπιακού, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (17 τέρματα στο πρωτάθλημα, γκολ στη νίκη επί του Άρη στον τελικό κυπέλλου, αλλά και 3 καθοριστικά τέρματα για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ) οδήγησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του. Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον υποχρέωσε σε αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Κοβάσεβιτς αναγκάστηκε να κρεμάσει πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δεν παράτησε εντελώς το χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός, προκειμένου να τον τιμήσει για την ουσιαστική παρουσία του στην ομάδα, του προσέφερε αρχικά πόστο σκάουτερ. Στη συνέχεια ωστόσο, ο Κοβάσεβιτς ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, καθώς και τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2018, αποτέλεσε και επίσημα παρελθόν από το εν λόγω πόστο στην ΠΑΕ.

Κοβάσεβιτς: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας

«Αισθάνεται εντάξει. Είμαι πολύ καλά. Έπειτα από δυόμισι μήνες νιώθω πολύ καλά και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο γιατρός. Γενικά, πάντως, νιώθω το ίδιο. Δεν άλλαξα άλλωστε καρδιά. Η όρεξη δεν μου λείπει. Θέλω πολύ να παίξω 15-20 λεπτά, μισή ώρα, για να αποχαιρετήσω τον κόσμο. Νιώθω τέλεια, σε καλή κατάσταση, δεν αισθάνομαι κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, και προτού μπω στο χειρουργείο δεν αισθανόμουν τίποτε κακό», είχε δηλώσει στο «Βήμα» το 2009 ο Κοβάσεβιτς.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ. Ως το μεσημέρι ήταν όλα τέλεια, η οικογένειά μου είχε έρθει στην προπόνηση, ετοιμαζόμασταν για βόλτα, όλα φυσιολογικά. Και τότε ο Σταματόπουλος μου είπε ότι μου βρήκαν μια κλειστή αρτηρία και ότι έπρεπε να μπω άμεσα στο χειρουργείο. Η γυναίκα μου περίμενε τον γιο μου, που προπονείται στου Ρέντη. Την πλησίασα κάτασπρος. Κατάλαβε αμέσως ότι κάτι έχει συμβεί. Είμαστε 17 χρόνια παντρεμένοι και με ξέρει πολύ καλά. Μιλήσαμε και αποφασίσαμε να το πούμε στα παιδιά, διότι είναι μεγάλα και καλύτερα να το μάθουν από εμάς παρά να το ακούσουν στο σχολείο. Τους εξήγησα ότι δεν είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά πρέπει να κάνω την επέμβαση. Ήταν ένα σοκ και για εκείνα. Εγώ φοβήθηκα. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν που δεν φοβάται. Εμένα ειδικά μου συνέβη το ίδιο με τη μαμά μου, τον μπαμπά μου και τον αδελφό μου. Μιλώντας όμως με τον γιατρό, μου εξήγησε, μου έγραψε κιόλας σε ένα χαρτί τι έχω. Δεν μου είπε ποτέ ψέματα, μου είπε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, και αυτό εν μέρει με ηρέμησε. Εξακολουθούσα να φοβάμαι όμως».

Κοβάσεβιτς: Η πρόσφατη περιπέτεια με την κόρη του

Ο «Νταρκογκόλ» είχε αντιμετωπίσει και μια πρόσφατη περιπέτεια με την κόρη του η οποία τον Μάρτιο του 2018 συνελήφθη έχοντας πάνω της ποσότητα χασίς. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μπαμ” η 22χρονη κοπέλα εντοπίστηκε να έχει πάνω της δύο τσιγάρα με χασίς. Στο αυτοκίνητο εκείνο το βράδυ ήταν μαζί της ακόμη μια νεαρή κοπέλα και δυο νεαροί άνδρες. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η 22χρονη έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Τον Ιούλιο του 2017, η 21χρονη τότε κόρη του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή, είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα στον Βοτανικό και όπως είχε προκύψει, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το όχημα που οδηγούσε η 22χρονη και επέβαιναν μια ακόμη κοπέλα και δύο αγόρια, βγήκε από το οδόστρωμα, καβάλησε πεζοδρόμιο και συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Η 22χρονη δεν τραυματίστηκε ενώ η παρέα της οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα. Στο άλλο αυτοκίνητο ήταν μόνο η οδηγός του, που τραυματίστηκε και χρειάστηκε να χειρουργηθεί με τα έξοδα όλα πληρωμένα από την οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις