Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταφή Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές – Πληροφορίες για νεκρούς
ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ταφή Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές – Πληροφορίες για νεκρούς

Ταφή Σουλεϊμανί: Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες με μια πρώτη εκτίμηση να μιλά έως και για περισσότερα από 20 θύματα.

Ταφή Σουλεϊμανί: Τραγωδία σημειώθηκε πριν την ταφή στην Κερμάν του Κασέμ Σουλεϊμανί του Ιρανού υποστρατήγου που δολοφονήθηκε από αμερικανική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση υπήρξε επεισόδιο με αρκετούς από τους διαδηλωτές να ποδοπατούνται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 35 νεκροί και 48 τραυματίες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

https://www.instagram.com/p/B7A4ixQhNSS/?utm_source=ig_embed

Αργία στην πόλη

Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί αργία στην Κερμάν, προκειμένου όσο περισσότεροι πολίτες της μπορούν να πάνε να αποτίσουν φόρο τιμής στον υποστράτηγο, αξιωματικό εξαιρετικά δημοφιλή στο Ιράν, τον οποίο οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν «μάρτυρα».

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις του Ιράν για να τιμήσουν τον αξιωματικό, συμπεριλαμβανομένου του αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη της χώρας, που έμοιαζε να μη μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του πάνω από το φέρετρο του στρατιωτικού που είχε καλυφθεί με το ιρανικό εθνικό σύμβολο.

Μετά την αμερικανική επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο υποστράτηγος — που ήταν βετεράνος του πολέμου με το Ιράκ (1980-1988), θεωρείτο πως συγκαταλεγόταν στα πιο λαμπρά στρατιωτικά μυαλά της γενιάς του και διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ, στη Συρία, στον Λίβανο και αλλού στη Μέση Ανατολή — η Τεχεράνη ορκίστηκε να πάρει «εκδίκηση».

Live εικόνα από Κερμάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις