Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Λιβύη: Τα είπε με Μέρκελ ο Τούρκος Πρόεδρος, στην ατζέντα και η Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Λιβύη: Τα είπε με Μέρκελ ο Τούρκος Πρόεδρος, στην ατζέντα και η Συρία

Ερντογάν - Λιβύη: Σύμφωνα με το Anadolu, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για θέματα διμερών σχέσεων αλλά και ζητήματα που αφορούν στις εξελίξεις στη Συρία και στην Λιβύη.

Ερντογάν – Λιβύη: Τηλεφωνικό τετ α τετ με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για θέματα διμερών σχέσεων αλλά και ζητήματα που αφορούν στις εξελίξεις στη Συρία και στην Λιβύη. Η επικοινωνία αυτή έρχεται σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι η Άγκυρα ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη της Λιβύης, με σκοπό την ενίσχυση του καθεστώτος αλ – Σάρατζ και την υποστήριξη της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης. Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά βολές κατά Αθήνας και Λευκωσίας, επισημαίνοντας ότι «τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποτύχει».

Μάλιστα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τη Ρωσία στις 11 Ιανουαρίου για να συζητήσει την κρίση στη Μέση Ανατολή με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ρωσικής προεδρίας η καγκελάριος θα πάει στη Ρωσία κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου προέδρου. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα περιληφθούν «η κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου» αλλά επίσης και η ουκρανική κρίση, μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

Η αποστολή των στρατευμάτων στη Λιβύη:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις