Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια τώρα: Δείτε πού χιονίζει με ένα κλικ – Πλημμύρες, κατολισθήσεις, δεμένα τα πλοία
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια τώρα: Δείτε πού χιονίζει με ένα κλικ – Πλημμύρες, κατολισθήσεις, δεμένα τα πλοία

Χιόνια τώρα: Η κακοκαιρία έφερε καταρρακτώδεις βροχές σχεδόν σε όλο το νησί, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Χιόνια τώρα: Σε πλήρη εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ηφαιστίων» που σαρώνει τη χώρα, και ήδη πολλά μέρη της Ελλάδας ντύθηκαν στα «λευκά». Σύμφωνα μάλιστα με μετεωρολογικές προβλέψεις χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα και στην Αττική. Πάντως όσοι πλέον θέλουν να δουν live αν χιονίσει στον αγαπημένο τους προορισμό ή στο χωριό τους μπορούν να το κάνουν, καθώς οι πρώτες μαγικές χιονισμένες εικόνες μεταδίδονται live από κάμερες στο web.

Με ένα κλικ στην ιστοσελίδα livecameras.gr μεταφέρεστε σε όλη την Ελλάδα και βλέπετε ζωντανά πού παρατηρούνται χιονοπτώσεις.  Η κακοκαιρία έφερε καταρρακτώδεις βροχές σχεδόν σε όλο το νησί, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Πλημμύρες

Στην Κίσσαμο Χανίων η βροχή πλημμύρισε το σπίτι ενός ζευγαριού ηλικιωμένων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τους βγάλουν έξω, όπως δήλωσε στο ekriti ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού Νίκος Λαγουδάκης. Η Υπηρεσία έκανε επίσης αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Κολυμπάρι, Σταλό και μέσα στην πόλη των Χανίων. Στον ΒΟΑΚ έγιναν αποκολλήσεις βράχων μεταξύ Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου, ενώ μικροί βράχοι έπεσαν στο οδόστρωμα στο τμήμα Χανίων – Κισσάμου στο ύψος των Νωπηγείων.

Χιονίζει σε Λασίθι και Ανώγεια

Στην περιοχή του Οροπεδίου Λασίθιου από την άλλη, δεν σημειώνεται χιονόπτωση αυτήν την ώρα, ωστόσο ένα πυκνό στρώμα ομίχλης έχει καλύψει τη βορεινή είσοδο του Οροπεδίου από την πλευρά Σελί Αμπέλου. Εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, εφιστά την προσοχή των οδηγών. Πριν από λίγο άρχισε πυκνή χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων, με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη να σημειώνει στο ekriti ότι ο μηχανισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα για την εξέλιξη του χιονιά.

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: έρχεται χιονιάς
Δείτε ακόμη:

Σαρωτική κακοκαιρία Ηφαιστίων: Παγετός στη χώρα, χιόνι και στην Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις