Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκρός οπαδός Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 28χρονος μετά από άγριο ανθρωποκυνηγητό
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός οπαδός Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 28χρονος μετά από άγριο ανθρωποκυνηγητό

Νεκρός οπαδός Θεσσαλονίκη: Ο νεαρός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, όταν προσπάθησε να διαφύγει από τη μανία νεαρών οπαδών που τον καταδίωκαν.

Νεκρός οπαδός Θεσσαλονίκη: Κοντά τρία χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν καταδιωκόμενος από οπαδούς άλλης ομάδας παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, η τραγωδία επαναλήφθηκε στη συμπρωτεύουσα σχεδόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νεαρός Βούλγαρος, που είχε έρθει με φίλους του στη συμπρωτεύουσα για να παρακολουθήσει το ματς Άρη-ΠΑΟΚ, καθώς πρόκειται για οπαδούς αδελφοποιημένους με τους “κίτρινους” της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια συμπλοκών με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα με οπαδούς του ΠΑΟΚ σύμφωνα με την Αστυνομία, βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες διερχόμενου αυτοκινήτου!

Ενώ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο  μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι συνολικά τρεις οπαδοί ομάδας της Βουλγαρίας εκ των οποίων κατέληξε ο 28χρονος, η Αστυνομία αναζητά εκτός από τους υπαίτιους του θανάσιμου τραυματισμού και τον οδηγό του οχήματος που παρέσυρε τον οπαδό, αλλά ο οδηγός του οποίου έσπευσε να εξαφανιστεί.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι τα τραγικά επεισόδια εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, που κρατούσαν ρόπαλα αποβιβάστηκε από ένα ΒΑΝ και επετέθη εναντίον Βούλγαρων οπαδών έναντι του Μεγάρου Μουσικής, στην οδό Μαρίας Κάλλας.

Νεκρός οπαδός Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το αιματηρό περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, η οποία έφθασε στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής και προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων.

“Σήμερα (05-01-2020) και περί ώρα 16:30, διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από την ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, τρεις αλλοδαποί, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ένας εξ’ αυτών, ηλικίας 28 ετών, κατέληξε. Ερευνώνται τα αίτια θανάτου του, καθώς μετά την επίθεση και ενώ ευρίσκετο επί του οδοστρώματος πέρασε από πάνω του όχημα, το οποίο αναζητείται. Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές Αρχές”.

Νεκρός οπαδός Θεσσαλονίκη: Αυτόπτης μάρτυρας ραδιοφωνική παραγωγός

Στο περιστατικό βρέθηκε κατά τύχη η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Στύλου. Όπως γράφει στην μαρτυρία της στο facebook στην συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν λοστοί και ρόπαλα.

«Ραντεβού θανάτου οπαδών! Το έζησα κι αυτό. Το πρωί σκεφτόμουν πόση βλακεία δέρνει κάποιους ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα με παρωπίδες και το απόγευμα βρέθηκα ανάμεσα σε αντιμαχόμενα πυρά. Η διαδρομή μου σταθερή. Ναυτικός όμιλος, Σοφούλη, Express Service Μέγαρο. Εκεί τους είδα να έρχονται. Μία ομάδα οπαδών με τα διακριτικά της ομάδας τους ανέβαιναν το στενό που οδηγεί στο Μέγαρο και είναι η προέκταση της Μαρτίου.

Με λοστούς και ρόπαλα

Ξάφνου αντιλαμβάνομαι πως από την πλευρά της αλάνας – parking μπροστά από την Κάλλας έρχεται η αντίπαλη ομάδα με λοστούς και ρόπαλα η οποία έχει αποβιβαστεί από ένα βαν και εγώ είμαι στη μέση. Πιάνω το κινητό μου στο μπουφάν μου αλλά παράλληλα σκέφτομαι πως αν σηκώσω το χέρι μου να τραβήξω φωτογραφίες είναι σα να υπογράφω τη καταδίκη μου.

Είμαι ανάμεσα σε αντίπαλα πυρά και το μόνο που έχω περιθώριο να κάνω είναι να ξεφύγω προς τα γηπεδάκια. Απομακρύνομαι τρομοκρατημένη και παράλληλα προσπαθώ να δω τι γίνεται. Άγριο ξύλο ανάμεσα σε έφηβους λες και παρακολουθώ ταινία. Αυτό όμως δεν είναι ταινία.

Άγρια, ωμή βία

Είναι άγρια ωμή βία ανάμεσα σε ανθρώπους που τους διχάζει ….. η ηλιθιότητα!» αναφέρει μεταξύ άλλων για τα όσα έζησε.

Η “δίδυμη” τραγωδία

‘Οπως προαναφέρθηκε, δίδυμη τραγωδία με κοινό παρανομαστή την τυφλή βία, γράφτηκε στη Θεσσαλονίκη το 2017. Θύμα τότε ήταν ο 24χρονος Κύπριος φοιτητής και οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε το θάνατο, στην προσπάθειά του να περάσει κάθετα δρόμο όταν τον καταδίωξαν οπαδοί του Ηρακλή. Το περιστατικό συνέβη  για την ακρίβεια στις 27 Απριλίου 2017, ύστερα από αγώνα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πέντε νεαροί οπαδοί του Ηρακλή είχαν παραπεμφθεί αρχικά για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως- είχαν δεχθεί επιθέσεις και άλλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ- και  αντιμετώπιζαν με ενδεχόμενο δόλο, της απρόκλητης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και της ληστείας κατ’ εξακολούθηση με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου (όλες από κοινού).

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  καταδίκασε στον πρώτο βαθμό τους δύο εξ αυτών με μεταβολή  της βασικής κατηγορίας, από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, σε θανατηφόρα έκθεση από κοινού και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν στο Εφετείο, υπό όρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις