Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σουλεϊμανί κηδεία: Πλήθος κόσμου θρηνεί στο Ιράν και ζητά εκδίκηση
ΚΟΣΜΟΣ

Σουλεϊμανί κηδεία: Πλήθος κόσμου θρηνεί στο Ιράν και ζητά εκδίκηση

Σουλεϊμανί κηδεία: Η σορός του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς τα ξημερώματα στον νοτιοδυτικό Ιράν, όπου ξεκίνησαν οι τελετές μνήμης για τον Ιρανό υποστράτηγο.

Σουλεϊμανί κηδείαΣτην πατρίδα του, το Ιράν, έφτασε σήμερα το πρωί η η σορός του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί, με τον ιρανικό κόσμο να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Η σορός του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς τα ξημερώματα στον νοτιοδυτικό Ιράν, όπου ξεκίνησαν οι τελετές μνήμης για τον Ιρανό υποστράτηγο. Οι τελετές αυτές θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις του Ιράν, όπου έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί και άλλων αξιωματούχων από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Βαγδάτη. Εικόνες που μεταδίδει το BBC και αλλά διεθνή δίκτυα δείχνουν ένα τεράστιο μαυροφορεμένο πλήθος να διασχίζει μια γέφυρα, συμμετέχοντας σε πομπή εις μνήμην του Σουλεϊμανί.

Σύμφωνα με το βρετανικό site, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους θρηνούσαν κλαίγοντας και χτυπώντας το στήθος τους, ενώ δεν έλειπαν μηνύματα όπως το «Θάνατος στην Αμερική». Το πρακτορείο Irib μετέδωσε εικόνες από το φέρετρο του Σουλεϊμανί, καλυμμένο με μια ιρανική σημαία, καθώς το έβγαζαν από το αεροπλάνο σήμερα τα ξημερώματα, πριν μεταφερθεί στην Αβάζ. Το κανάλι έδειξε το πλήθος που συγκεντρωνόταν στην κεντρική πλατεία Μολάβι, κρατώντας σημαίες και πορτραίτα του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή. Στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τεχεράνη, μέλη της Βουλής φώναξαν το σύνθημα «Θάνατος στην Αμερική» για μερικά λεπτά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ISNA. «Τραμπ, αυτή είναι η φωνή του ιρανικού έθνους, άκουσέ την» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Αλί Λαριτζανί.

Δείτε εικόνα από το Ιράν:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις