Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιρανός στρατηγός – κηδεία: Live από τη Βαγδάτη το “αντίο” στον Κασέμ Σολεϊμανί
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός στρατηγός – κηδεία: Live από τη Βαγδάτη το “αντίο” στον Κασέμ Σολεϊμανί

Ιρανός στρατηγός - κηδεία: Πραγματοποιείται σήμερα, στη Βαγδάτη, η κηδεία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί, που έπεσε νεκρός μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

Ιρανός στρατηγός – κηδεία: Στη Βαγδάτη πραγματοποιείται σήμερα η κηδεία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί που έπεσε νεκρός μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ. Η κηδεία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο, στη Βαγδάτη του Ιράκ. Ο διοικητής της μονάδας Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης δολοφονήθηκε μετά από αμερικανική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Η τεράστια επιρροή του υποστρατήγου, κράταγε πολλά χρόνια. Ήταν ήδη επικεφαλής της δύναμης Κουντς όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, μάλιστα συντόνιζε προσωπικά τη συνεργασία που προσέφερε αρχικά η Τεχεράνη στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους στον πόλεμο αυτό.

Ο υποστράτηγος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και έχει χιλιάδες υποστηρικτές.

Μαζί με την κηδεία του Σολεϊμανί τελείται και η κηδεία του αναπληρωτή ηγέτη των ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, που επίσης σκοτώθηκε από το αμερικανικό πλήγμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη πραγματοποιήθηκε για να αποτρέψει κι όχι να ξεκινήσει έναν πόλεμο.Σύμβουλος του Ιρανού προέδρου Ροχανί τόνισε ότι οι ΗΠΑ πέρασαν μια «κόκκινη γραμμή» με την επίθεση, ενώ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, προειδοποίησε τις ΗΠΑ με «σκληρή εκδίκηση».

Δείτε live:
Δείτε ακόμη:

H δολοφονία του Σουλεϊμανί ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις