Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι πλουσιότεροι Έλληνες 2019: Η λίστα του Forbes
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πλουσιότεροι Έλληνες 2019: Η λίστα του Forbes

Οι πλουσιότεροι Έλληνες 2019: Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, o πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 κι ένας από τους πλουσιότερους του πλανήτη, είναι ο Σπύρος Λάτσης.

Οι πλουσιότεροι Έλληνες 2019: Οι πλουσιότεροι Έλληνες, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, διαχειρίζονται μυθικές περιουσίες και δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους όπως η ναυτιλία, τα ακίνητα, τα πετρέλαια και η μεταλλουργία.

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, o πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 κι ένας από τους πλουσιότερους του πλανήτη, είναι ο τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς Σπύρος Λάτσης. H προσωπική περιουσία του 73χρονου κροίσου ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην 848η θέση της παγκόσμιας λίστας των πλουσίων. Ο Σπύρος Λάτσης ανέλαβε τη διαχείριση της τεράστιας οικογενειακής περιουσίας μετά το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Λάτση το 2003. Η οικογένεια διαθέτει επενδύσεις στην ναυτιλία, μέσα από την επιχείρηση Latsco, τα ακίνητα, μέσω της Lamda Development, τα πετρέλαια, με την Hellenic Petroleum και τον τραπεζικό τομέα, ενώ κατέχει μετοχές στην EFG International, έναν ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο με έδρα τη Ζυρίχη.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων και 912η της παγκόσμιας αγοράς βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου, Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια. Μεταξύ άλλων κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του και κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (γνωστός ως Telis) με περιουσία, που σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 1,8 δισ. δολάρια και η οποία αποκτήθηκε από τη δραστηριότητά του στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων.

Ακολουθούν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο  Ιβάν Σαββίδης με περιουσία 1,6 δισ. δολάρια ο καθένας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις