Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστραλία φωτιές: Οι πυρκαγιές έχουν αφανίσει σχεδόν μισό δισ. ζώα και φυτά
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία φωτιές: Οι πυρκαγιές έχουν αφανίσει σχεδόν μισό δισ. ζώα και φυτά

Αυστραλία φωτιές: Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα και φυτά εκτιμάται ότι έχουν αφανιστεί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Αυστραλία φωτιές: Κι ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίουν την Αυστραλία, οι απώλειες αυξάνονται με αποκαρδιωτικούς ρυθμούς με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν μιλούν για μισό δισεκατομμύριο ζώα και φυτά να έχουν αφανιστεί. Οι οικολόγοι από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ εκτιμούν πως σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα και φυτά έχουν αφανιστεί από την έναρξη των πυρκαγιών. Η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει σπίτια και έχει εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους στις ακτές από τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια.

Σχεδόν 12,35 εκατομμύρια εκτάρια γης έχουν γίνει στάχτη σε όλη την χώρα, ενώ τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αναφέρει το πρακτορείο, Associated Press. Σχεδόν 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν χαθεί από την ενίσχυση των πυρκαγιών το Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο, αλλά ο πραγματικός αριθμός αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τις περιοχές που μαίνεται η φωτιά, δείχνουν καγκουρό να προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δάση που καίγονται και καρβουνιασμένα πτώματα από κοάλα να κείτονται στη γη.

Αυστραλία φωτιές: Οι οικολόγοι κάνουν λόγο για 8.000 νεκρά κοάλα

Τα κοάλα που είναι ήδη υπό απειλή από την σημαντική απώλεια που έχει υποστεί το περιβάλλον τους, χτυπήθηκαν σκληρά από τις πυρκαγιές. Οι οικολόγοι κάνουν λόγο για 8.000 νεκρά κοάλα – περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού τους – από την έναρξη των πυρκαγιών. «Σχεδόν το 30% του περιβάλλοντός τους έχει καταστραφεί» δήλωσε η υπουργός περιβάλλοντος της χώρας, Sussan Ley, προσθέτοντας πως «θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν οι φωτιές κοπάσουν και κάνουμε μία καλύτερη εκτίμηση».

Ενώ τα κτηνιατρικά νοσοκομεία αναλαμβάνουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν, θεραπεύοντας τα εγκαύματά τους, οι υπηρεσίες δίνουν πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των περιστατικών που χρήζουν ανάγκης. Και τα ζώα που κατάφεραν να επιζήσουν αδυνατούν να βρουν τροφή και καταφύγιο καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν το σπίτι τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις