Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διοικητική αποκέντρωση: Βγήκε από το συρτάρι ένα σχέδιο δεκαετιών
ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητική αποκέντρωση: Βγήκε από το συρτάρι ένα σχέδιο δεκαετιών

Διοικητική αποκέντρωση: Στη λίστα των υπό μετακόμιση τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Οικονομικών, το Εσωτερικών, το Υγείας, το Ανάπτυξης, το Εργασίας και το Υποδομών.

Διοικητική αποκέντρωση: Ένα σχέδιο δεκαετιών βγήκε από το συρτάρι και το Μαξίμου εξετάζει σοβαρά την αποκέντρωση της κυβέρνησης. Στον κεντρικό σχεδιασμό βρίσκεται η μεταφορά των υπουργείων σε κτίρια εκτός του κέντρου της Αθήνας. Στην πρώτη θέση των επιλογών βρίσκονται τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας, το Ανάπτυξης, Εργασίας και Υποδομών. Εξετάζεται επίσης και η μεταφορά του υπουργείου Πολιτισμού. Εκτός κέντρου βρίσκονται έτσι κι αλλιώς το Παιδείας (Μαρούσι) και το Ναυτιλίας (Πειραιάς). Δεν προβλέπονται αλλαγές για το Ψηφιακής Πολιτικής και το Περιβάλλοντος, καθώς και για τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων. Παρόλα αυτά εντάσσεται στον γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό για την αναβάθμισή τόσο της κυβερνητικής λειτουργίας, όσο και της ζωής στο κέντρο της πόλης εν γένει. Εξάλλου είναι γεγονός πως η μετακόμιση των υπουργείων θα συντελέσει στην λειτουργική αναβάθμισή τους, υπό την έννοια ότι στα παλιά κτίρια οι όποιες αναβαθμίσεις μπορεί να είναι μόνο περιορισμένης κλίμακας. Παράλληλα, τα όποια λειτουργικά κόστη θα περιοριστούν δραματικά.

Διοικητική αποκέντρωση: Ένα ακόμη μείζον θέμα είναι η αποσυμφόρηση του τουριστικού κέντρου της Αθήνας. Και όταν λέμε αποσυμφόρηση, εννοούμε τόσο τα λιγότερα αυτοκίνητα, όσο και την εξαφάνιση των πορειών όσων διαμαρτύρονται προς τα εν λόγω υπουργεία. Αυτό αυτόματα σημαίνει αναβάθμιση όλου του κέντρου των Αθηνών και διευκόλυνση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις