Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Θάνος Μικρούτσικος: Καλλιτέχνες και πολίτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θάνος Μικρούτσικος: Καλλιτέχνες και πολίτες αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη

Θάνος Μικρούτσικος: Στο 309 δωμάτιο του τρίτου ορόφου του νοσοκομείου Metropolitan γράφτηκε ο επίλογος του Θάνου Μικρούτσικου.

Θάνος Μικρούτσικος: Η είδηση του θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου σκόρπισε θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους απλούς πολίτες. Ο μεγάλος μας συνθέτης έφυγε από τη ζωή το Σάββατο το απόγευμα, από καρδιαναπνευτική ανακοπή, συνεπεία του χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζε μαχόμενος τον καρκίνο, και πολλοί ήταν αυτοί, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες, που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν.  Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατό του.«Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου με θλίψη ανακοινώνει το θάνατό του. Η ημερομηνία και η ώρα της πολιτικής κηδείας θα ανακοινωθούν σύντομα (σ.σ.: ανακοινώθηκε ήδη και θα τελεστεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Θάνου Μικρούτσικου, που έφυγε από τη ζωή από καρδιαναπνευστική ανακοπή. «Με την μοναδική μουσική του, αλλά και την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε την εποχή μας. Τον αποχαιρετούμε καθώς ξεκίνησε να συναντήσει το Σταυρό του Νότου. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Θάνος Μικρούτσικος: Το μήνυα του ΠτΔ

«Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου αποτελεί, αναμφισβήτητα, μεγάλη απώλεια για την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας γενικότερα. Και η απώλεια αυτή είναι τόσο περισσότερο επώδυνη, όσο έρχεται σε μιαν εποχή, κατά την οποία τέτοια κενά είναι πολλαπλώς δυσαναπλήρωτα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωση του για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου.

«Θα ζεις για πάντα μέσα από τα τραγούδια σου…», έγραψε ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, ενώ ο Γιώργος Ναταλάρας έγραψε: «Το καραντί, το καραντί θα μας μπατάρει. Εχε γεια μαχητή μου».

Θάνος Μικρούτσικος: Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις

https://www.instagram.com/p/B6oNkdFloUG/?utm_source=ig_embed

https://twitter.com/gia_tresa/status/1211009179646930944?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1211009179646930944&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fkallitehnes-aploi-polites-apohairetoyn-ton-mikroytsiko

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις