Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να συνέλθεις από hangover: Τρεις απλοί και εύκολοι τρόποι για να νιώσεις καλύτερα
PLUS

Πώς να συνέλθεις από hangover: Τρεις απλοί και εύκολοι τρόποι για να νιώσεις καλύτερα

Πώς να συνέλθεις από hangover: Το γνωστό σε όλους μας hangover, μετά από μία έντονα ξέφρενη διασκέδαση, είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον οργανισμό μας.

Πώς να συνέλθεις από hangover: Οι προσεχείς ημέρες είναι γεμάτες από προσκλήσεις σε πάρτι, αλλά και με συχνές εξόδους σε εστιατόρια, μπαράκια, νυχτερινές διασκεδάσεις. Σε όσους έχει τύχει να έχουν πιει πολύ αλκοόλ κάποιο βράδυ ή πολλά βράδια στο παρελθόν, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο άσχημο είναι το επόμενο πρωί. Το γνωστό σε όλους μας hangover, μετά από μία έντονα ξέφρενη διασκέδαση, είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για τον οργανισμό μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για το θέμα, hangover ονομάζονται τα συμπτώματα που προέρχονται μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Τα συνηθισμένα είναι πονοκέφαλος, τάση για εμετό, υπνηλία, δίψα, αφηρημάδα και έλλειψη συγκέντρωσης. Γενικά, αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται την επόμενη από το νυχτερινό μεθύσι και μεταξύ άλλων, μπορεί να προκαλέσουν αισθήματα κατάθλιψης, κακοκεφιάς, δυσφορίας, έλλειψη μνήμης.

1. Πώς να συνέλθεις από hangover: Πιες υγρά

Για να αναπληρώσεις επαρκώς τον οργανισμό σου από την έλλειψη υγρών και θρεπτικών στοιχείων στύψε 4-5 πορτοκάλια και πιες το χυμό τους (απόφυγε την καφεΐνη γιατί είναι διουρητική και θα σε οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αφυδάτωση). Αν σου βρίσκονται γκρέϊπ φρουτ ακόμη καλύτερα, αφού έχει αποδειχθεί πως κάνει τα ένζυμα του συκωτιού να επιταχύνουν τη διαδικασία αποβολής τοξινών. Αν έχεις καπνίσει φάε και δυο σκέτα καρότα. Θα βοηθήσουν τα «σκασμένα» πνευμόνια σου να προσλαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο.

2. Βγες για περπάτημα

Την καλή δουλειά θα κάνει ένα 10λεπτο γρήγορο περπάτημα έξω από το σπίτι, το οποίο θα ανοίξει τους αεραγωγούς του αναπνευστικού και παράλληλα θα βοηθήσει το σώμα σου να αφομοιώσει καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά που κατανάλωσες λίγο πριν.Δώσε βάση στη στάση του σώματος και τις αναπνοές: φαντάσου ότι μια κλωστή «τραβάει» κεφάλι σου προς τον ουρανό, και μέτρα τρεις βηματισμούς για κάθε εκπνοή/εισπνοή.

3. Σωστό πρωϊνό

Αυτό που χρειάζεσαι για να σε στηρίξει τις πρώτες ώρες της ημέρας, είναι οι σωστές ισορροπίες πρωτεΐνης, υδατανθράκων αργής καύσης και ακόρεστων λιπαρών. Μια μπανάνα θα σου φτιάξει τη διάθεση. Σε «γεμίζει», χωνεύεται εύκολα και αποθηκεύει για πολλές ώρες στον οργανισμό σου βιταμίνες της ομάδας Β (ειδικές στο να απομακρύνουν τα υπολείμματα του αλκοόλ). Συνέχισε με ένα άψητο τοστ από ψωμί ολικής αλέσεως, κίτρινο τυρί light και μια φέτα γαλοπούλα, συνοδευόμενο από ένα ποτήρι ημίπαχο γάλα (το ασβέστιο μειώνει αισθητά την ποσότητα του κορεσμένου λίπους που απορρόφησε το σώμα σου από τα «βρώμικα» συνοδευτικά των ποτών σου).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις