Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λιβύη – Τουρκία συμφωνία: Τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι με Τραμπ και Κόντε
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη – Τουρκία συμφωνία: Τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι με Τραμπ και Κόντε

Λιβύη - Τουρκία συμφωνία: Oι εξελίξεις στη Λιβύη ήταν το βασικό θέμα συζήτησης και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε

Λιβύη – Τουρκία συμφωνία: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, είχε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι συζήτησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης. Τα σημεία που επεσήμανε στον Αμερικανό ηγέτη ήταν η υποστήριξη της Αιγύπτου για την ενδυνάμωση του Λιβυκού λαού για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας. Επιπλέον ανέφερε τη σημασία του ρόλου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που απειλεί όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, γράφει η «Αλ Αχράμ».

Παράλληλα, οι εξελίξεις στη Λιβύη ήταν το βασικό θέμα συζήτησης και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Σίσι τόνισε την «αποφασιστική στάση της Αιγύπτου στη στήριξη των προσπαθειών του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στον περιορισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οργανώσεις που δεν απειλούν μόνον την ασφάλεια της Λιβύης αλλά και την ασφάλεια όλης της περιφέρειας της Μεσογείου». Επεσήμανε ακόμα την πλήρη αντίθεση της Αιγύπτου σε «οποιαδήποτε μορφή επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης». Τέλος συμφώνησε στο να εντείνουν τις κοινές τους προσπάθειες οι δύο χώρες για να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη και να επικρατήσει η σταθερότητα στη βορειοαφρικανική αυτή χώρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις