Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα: Τι ισχύει για τα εσώρουχα
PLUS

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα: Τι ισχύει για τα εσώρουχα

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα: Όσο πιο πολύ καιρό αφήνετε τα ρούχα σας άπλυτα με λεκέδες και σημάδια, τόσο πιο δύσκολα θα καθαρίσουν.

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα: Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι για πολλούς εύκολη υπόθεση. Αρκετοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πώς αλλά και κάθε πότε πρέπει να τα πλένουν. Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε γενικά τα ρούχα μας; Είναι γεγονός πώς κάθε ρούχο θέλει ειδική φροντίδα, εξαιτίας του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο.

Το πολύ συχνό πλύσιμο ενός ρούχου μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του και να το φθείρει, χαλώντας την υφή και τα χρώματά του. Υπάρχουν όμως και κάποιες απλές κινήσεις, που κάνουν τα ρούχα να μοιάζουν σαν καινούρια, ακόμα και μετά από συχνές πλύσεις. Από την άλλη, το να μην πλένουμε συχνά τα ρούχα μας, είναι ανθυγιεινό, καθώς αυτό βοηθά την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Δείτε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε κάθε ρούχο:

Ακολουθούν κάποιες βασικές οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές για το κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας αναλόγως με το είδος τους, από τους ειδικούς. Όμως πάντα, να ακολουθείτε και την κοινή λογική.

Δηλαδή οι συμβουλές δεν εφαρμόζονται τις ημέρες που ιδρώνετε υπερβολικά ή αν το ρούχο λερωθεί από εξωγενείς παράγοντες. Προφανώς ένα μπλουζάκι που το φοράτε το καλοκαίρι που ιδρώνουμε πιο πολύ, είναι αυτονόητο πως θα το πλύνετε ακόμα και μετά από μία και μόνο χρήση του.

Επίσης, ως γνωστόν, όσο πιο πολύ καιρό αφήνετε τα ρούχα σας άπλυτα με λεκέδες και σημάδια από τον ιδρώτα, τόσο πιο δύσκολα θα καθαρίσουν, κάνοντάς τα έτσι να μοιάζουν πιο παλιά και ταλαιπωρημένα.

Συμβουλή: Μπορείτε να σημειώσετε τις παρακάτω οδηγίες σε ένα χαρτί και να το κολλήσετε στην ντουλάπα σας ή ακόμα και πάνω στο πλυντήριο σας, για να θυμάστε κάθε πότε πρέπει να πλένετε τι.

Εσώρουχα: Έπειτα από κάθε φορά που τα φοράτε
Σουτιέν: Μετά από 3-4 φορές που τα έχετε φορέσει
Καλά παντελόνια: Μετά από 5-7 φορές που τα έχετε φορέσει
Καπέλα, γάντια και κασκόλ: 3 με 5 φορές τη σεζόν
Τζάκετ και blazer: Μετά από 5-6 φορές που τα έχετε φορέσει
Τζιν: Μετά από 4-5 φορές που τα έχετε φορέσει
Δερμάτινα και σουέντ σακάκια: μια φορά τη σεζόν
Πυτζάμες: Μετά από 3-4 φορές που τις έχετε φορέσει
T-shirt και φανελάκια: Έπειτα από κάθε φορά που τα φοράτε
Τοπ και φορέματα: Μετά από 1-3 φορές που τα έχετε φορέσει. Τα επίσημα φορέματα ωστόσο, θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε φορά που τα φοράτε
Κάλτσες και καλσόν: Έπειτα από κάθε φορά που τα φοράτε.
Μάλλινο παλτό: Μία με δυο φορές το χρόνο
Πουλόβερ: Τα πουλόβερ από βαμβάκι, μετάξι και κασμίρι, μετά από 2 φορές, ενώ τα μάλλινα και συνθετικά, μετά από 5.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις