Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπουργικό συμβούλιο 2019: Τι περιλαμβάνει η ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό συμβούλιο 2019: Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Υπουργικό συμβούλιο 2019: Ανάμεσα στα νομοσχέδια που θα παρουσιάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί είναι εκείνο για τις συγκεντρώσεις πολιτών και η χορήγηση επιδόματος γέννησης.

Υπουργικό συμβούλιο 2019: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προπαραμονή Χριστουγέννων, με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ατζέντα. Έτσι, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 11.00 θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στα νομοσχέδια που θα παρουσιάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί είναι εκείνο για τις συγκεντρώσεις πολιτών, η επιτάχυνση αδειοδότησης υδατοδρομών και η χορήγηση επιδόματος γέννησης.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου πρόκειται μεταξύ άλλων να συζητηθούν:

  • Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης (Υπουργείο Εργασίας), για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
  • Η παρουσίαση του εγχειριδίου καλής νομοθέτησης: νομοπαρασκευστική μεθοδολογία και ανάλυση συνεπειών ρύθμισης (Υπουργός Επικρατείας).
  • Η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020 (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου).
  • Η Πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιτάχυνσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).
  • Η σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος).
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις