Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτιές στην Αυστραλία: Η ολική καταστροφή και η συγγνώμη του πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Αυστραλία: Η ολική καταστροφή και η συγγνώμη του πρωθυπουργού

Φωτιές στην Αυστραλία: Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περισσότερα από 700 σπίτια.

Φωτιές στην Αυστραλία: Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται επί εβδομάδες σε τρεις πολιτείες της Αυστραλίας. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περισσότερα από 700 σπίτια και σχεδόν 12 εκατομμύρια στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων στην Αυστραλία. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τους συμπολίτες του, σε μια σπάνια κίνηση, και διέκοψε τις διακοπές του στη Χαβάη μετά τις οργισμένες αντιδράσεις της κοινής γνώμης έπειτα από τον θάνατο δύο εθελοντών πυροσβεστών που μάχονταν κατά των τεράστιων πυρκαγιών που κατακαίουν τις ανατολικές ακτές της χώρας.

Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται επί εβδομάδες σε τρεις πολιτείες της Αυστραλίας και μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περισσότερα από 700 σπίτια και σχεδόν 12 εκατομμύρια στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων. Ο θάνατος δύο πυροσβεστών στη διάρκεια της νύκτας της Πέμπτης στην περιοχή του Σίδνεϊ όταν το όχημά τους χτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε την ώρα που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε οκτώ από τις αρχές Οκτωβρίου. Έξι άλλοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν σοβαρά την ίδια ημέρα.

 Φωτιές στην Αυστραλία: Όσο εύκολα ξεσπούν, τόσο γρήγορα εξαπλώνονται

Θάνατος δύο πυροσβεστών από τις φωτιές

Λίγο αφού ανακοινώθηκε ο θάνατος των δύο πυροσβεστών ο Μόρισον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό από τις οικογενειακές του διακοπές στη Χαβάη, ένα ταξίδι για το οποίο έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις τις τελευταίες ημέρες καθώς οξύνεται η κρίση με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία. «Λυπάμαι βαθιά αν προσέβαλα κάποιον από τους πολλούς Αυστραλούς που επηρεάστηκαν από τις φοβερές πυρκαγιές κάνοντας διακοπές με την οικογένειά μου αυτή την περίοδο», ανέφερε.

Δηλώσεις δημοσιογράφου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις