Αθήνα

°C

Τετάρτη

22

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Brexit ψήφιση: Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο Τζόνσον
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit ψήφιση: Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο Τζόνσον

Brexit ψήφιση: Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, θα γίνει εγκαίρως νόμος για την επίτευξη του Brexit στις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Brexit ψήφιση: Στην ψήφιση του νομοσχεδίου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το Brexit στις 31 Ιανουαρίου προχωρά σήμερα η Βουλή των Κοινοτήτων. Με δεδομένη την ευρεία πλειοψηφία των Συντηρητικών, μετά τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει εύκολα, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, θα γίνει εγκαίρως νόμος για την επίτευξη του Brexit στις 31 Ιανουαρίου του 2020. Εφόσον λάβει, όπως αναμένεται, τις «ευλογίες» των Βρετανών βουλευτών, η συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε, θα αποκλείσει και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να παρατείνει τη μεταβατική περίοδο, το διάστημα δηλαδή που το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι έξω από την ΕΕ αλλά θα ακολουθεί πολλούς από τους κανονισμούς της- πέρα από το 2020. Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ έχει ξεκαθαρίσει πως θα τελειώσουν «οι καθυστερήσεις» και θα υπάρξει «βεβαιότητα».

Οι επικριτές του Τζόνσον , πάντως, του προσάπτουν, σύμφωνα με το BBC, πως η συμφωνία αφήνει σε αβεβαιότητα το μέλλον της χώρας και πως η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Λονδίνου επισημαίνει πως είναι εφικτή η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας στο τέλος της μεταβατικής περιόδου. Στη συμφωνία αποχώρησης του Λονδίνου από την ευρωπαική οικογένεια αναφέρθηκε χθες στην ομιλία της η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία, όπως είπε, θέτει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις