Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Ομιλία στο Διεθνές Συνέδριο του Economist
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Ομιλία στο Διεθνές Συνέδριο του Economist

Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να παρεμβαίνει περισσότερο στον οικογενειακό σχεδιασμό- προγραμματισμό, με θετικό πρόσημο»

Βασίλης Σπανάκης: Στο Διεθνές Συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με θέμα «Η Δημογραφική κρίση στην Ελλάδα», μίλησε ο Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β3΄Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθήνας. «Η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα είναι μπροστά μας και είναι ορατή. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να παρεμβαίνει περισσότερο στον οικογενειακό σχεδιασμό- προγραμματισμό, με θετικό πρόσημο. Χρειάζονται κίνητρα φορολογικά, κίνητρα εργασιακά, κίνητρα γενικά για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια. « Προωθούμε μέτρα για στήριξη της οικογένειας με την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ για την γέννηση κάθε παιδιού από 1.1.2020. Αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δίνουμε την δυνατότητα τα παιδιά μας να έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν δωρεάν στον παιδικό σταθμό. Ταυτόχρονα ενισχύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία και εκείνη με την σειρά της λαμβάνει αποφάσεις ευνοϊκές για τις οικογένειες στην πολιτική της για τα Δημοτικά Τέλη. Θα με ρωτήσετε τώρα, φθάνουν αυτά τα μέτρα; Σας απαντώ φυσικά και όχι αλλά είναι μία αρχή, καλή αρχή, ουσιαστική αρχή».

Βασίλης Σπανάκης: «Όχι μόνο πολλά καλά μυαλά, αλλά και πολλά παιδιά»

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών, που συσχετίζεται άμεσα με την αύξηση της ανεργίας, την αστάθεια της απασχόλησης, την εντεινόμενη αβεβαιότητα και τη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων, επηρέασε άμεσα το οικογενειακό εισόδημα και ως εκ τούτου προκάλεσε σημαντική αναβολή και μείωση των γεννήσεων» και ολοκληρώνοντας την Ομιλία του ανέφερε ότι «όνειρο και στόχος μου είναι η Ελλάδα στο μέλλον να μην έχει μόνο πολλά καλά μυαλά, αλλά και πολλά παιδιά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις