Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

23

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κρίτων Αρσένης Πρόεδρος Δημοκρατίας: Προτείνει αλλοδαπή μετανάστρια (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίτων Αρσένης Πρόεδρος Δημοκρατίας: Προτείνει αλλοδαπή μετανάστρια (vid)

Κρίτων Αρσένης Πρόεδρος Δημοκρατίας: Άφωνους άφησε όσους ήταν δίπλα του σε τηλεοπτικό πλατό και τους τηλεθεατές, ο βουλευτής του ΜεΡΑ, Κρίτων Αρσένης.

Κρίτων Αρσένης Πρόεδρος Δημοκρατίας: Άφωνους άφησε όσους ήταν δίπλα του σε τηλεοπτικό πλατό, ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. Η απάντηση του σε ερώτηση του παρουσιαστή για το ποιον θα προτιμούσε να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία «αλλοδαπή μετανάστρια» για λόγους όπως ανέφερε συμβολικούς. Βέβαια όπως τόνισε αυτό δεν μπορεί να συμβεί πρακτικά, καθώς οι γονείς του εκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να είναι Έλληνες σύμφωνα με το Σύνταγμα, ωστόσο μία τέτοια επιλογή κατά τη γνώμη του θα ένωνε όλους τους Έλληνες.

Κρίτων Αρσένης: Θα ήθελα ένα πρόσωπο. Μια επιτυχημένη μετανάστρια στην Ελλάδα, που να έχει την ελληνική υπηκοότητα.

Δημοσιογράφος: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτικό υπόβαθρο, πρέπει να μπορεί να συναντάει ξένους ηγέτες. Να μιλήσει με διπλωματικό τρόπο

Κρίτων Αρσένης: Ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα που επιβάλει ότι και οι δύο γονείς πρέπει να είναι Ελληνες. Κακώς το απαγορεύει. Αυτό θα ήθελα. Μια γυναίκα που έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει ενσωματωθεί στην Ελλάδα…

Βασίλης Οικονόμου: Δηλαδή αλλοδαπό πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλετε; Εγώ νόμιζα ότι θέλετε Έλληνα που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Δείτε ακόμη

“Νόμισα ότι εν για την Αγία Φύλα…” – Ο Κύπριος ΥΠΕΣ τρολάρει τον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις