Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυάλινα γλυπτά – Βουλγαρία: Εντυπωσιακές εικόνες από το φεστιβάλ
ΚΟΣΜΟΣ

Γυάλινα γλυπτά – Βουλγαρία: Εντυπωσιακές εικόνες από το φεστιβάλ

Γυάλινα γλυπτά - Βουλγαρία: Το Φεστιβάλ, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, διεξάγεται από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Γυάλινα γλυπτά – Βουλγαρία: Ένα φεστιβάλ με γλυπτά από πάγο στη Βουλγαρία εντυπωσιάζει. Πρόκειται για γλυπτά από πάγο που σμιλεύονται με υπομονή, μεράκι και αγάπη, ξεχωριστά τόσο για τα μεγέθη, τον όγκο και το μήνυμά τους, που είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη, και παρουσιάζονται στην παραδουνάβια πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας, στη διάρκεια του Ruse Ice Fest που, κάθε χρόνο, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, όπως και το Μπάνσκο.

Το Φεστιβάλ, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, διεξάγεται από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου και έχει μετατραπεί σε πρωταγωνιστή των χειμερινών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη βουλγαρική πόλη. Η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε το 2014 και φιλοδοξία των διοργανωτών ήταν να καταστεί ετήσιος θεσμός που θα αγκαλιάσουν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Γυάλινα γλυπτά – Βουλγαρία: Πάγος ειδικής τεχνολογίας

Γλύπτες από διάφορες χώρες αψηφούν το κρύο και το ιδιαίτερο υλικό το οποίο καλούνται να δώσουν σχήμα, μορφή και ξεκινούν, έχοντας στο μυαλό τους την αρχική ιδέα να σμιλεύουν τεράστιες κολώνες πάγου (1 επί 1,5 μέτρο, βάρους 130 κιλών, έκαστη) και να τους δίνουν “ζωή”, με στόχο να δημιουργήσουν το πιο εντυπωσιακό γλυπτό πάγου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι το πόσο φιλικά περιβαλλοντικό είναι, επισημαίνουν οι διοργανωτές του, προσθέτοντας ότι, ο πάγος που χρησιμοποιείται για την δημιουργία των γλυπτών παράγεται με ειδική τεχνολογία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις