Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019 πληρωμή: Οι δικαιούχοι και τα ποσά που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019 πληρωμή: Οι δικαιούχοι και τα ποσά που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ

ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019 πληρωμή: Το υπουργείο Εργασίας θέλει να εξετάσει ποιοι αποκλείονται από τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ώστε να ενταχθούν στο Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να έχουν μια οικονομική βοήθεια.

ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019 πληρωμή: Στις 24 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από τον ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση. Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη 53.863.369,92 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Δεκεμβρίου έτους 2019.

Το υπουργείο Εργασίας θέλει να εξετάσει ποιοι αποκλείονται από τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ώστε να ενταχθούν στο Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να έχουν μια οικονομική βοήθεια. Το σχέδιο νόμου θα έρθει στην Βουλή στις αρχές του νέου έτους και θα ψηφιστεί ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος αλλά και των άλλων επιδομάτων.

ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019 πληρωμή: Το ποσό του ΚΕΑ

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).
  • Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με
  • ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος στην εύρεση εργασίας. Ειδικότερα οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που δύνανται να εργαστούν και δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας, εγγράφονται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.. Έτσι οι δικαιούχοι θα έχουν όφελος :

  • Την κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας.
  • Τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
  • Τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Τη συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις