Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Λιάγκας πρόστιμο: Βαριά καμπάνα από το ΕΣΡ και “μαύρο” στην εκπομπή
LIFESTYLE

Λιάγκας πρόστιμο: Βαριά καμπάνα από το ΕΣΡ και “μαύρο” στην εκπομπή

Λιάγκας πρόστιμο: Πέντε ημέρες αναστολή μετάδοσης και 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον ΣΚΑΪ.

Λιάγκας πρόστιμο: Βαριά ποινή επιφύλασσε το ΕΣΡ στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ενώ αποφάσισε πενθήμερη αναστολή μετάδοσης της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, στον ΣΚΑΪ. Το ΕΣΡ, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:

Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020. Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ. Η απόφαση αφορά την εκπομπή της 7ης Νοεμβρίου 2019, όταν οι συντελεστές σχολίασαν χυδαία το περιστατικό της ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ.

Το περιστατικό οδήγησε στην παραίτηση της Γκαγκάκη

Ο τρόπος που επέλεξαν να σχολιάσουν το γεγονός, ο οποίος έδειξε ότι δεν έχουν πάρει την είδηση σοβαρά, μια είδηση σεξουαλικής παρενόχλησης, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, τόσο από άλλες εκπομπές και πρόσωπα της σόουμπιζ, όσο και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Πολλές από τις αντιδράσεις αφορούσαν την Κατερίνα Γκαγκάκη και τη θέση που κατείχε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στο πλευρό του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη καθώς ήταν υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, με κύριο αίτημα των αντιδράσεων να παραιτηθεί από το αξίωμά της.
Τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας – η δημοτική παράταξη που πρόσκεται στο ΚΚΕ, όσο και ο Παύλος Γερουλάνος, είχαν ζητήσει την παραίτηση της κ. Γκαγκάκη. Τελικά, η κ. Γκαγκάκη παραιτήθηκε…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις