Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: “Μετανιώσαμε” – Τι είπαν οι δράστες της δολοφονίας της 73χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: “Μετανιώσαμε” – Τι είπαν οι δράστες της δολοφονίας της 73χρονης

Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: Οι δυο άνδρες 28 και 26 ετών παραδόθηκαν στο ΤΑ Μεγάρων και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ που είχε αναλάβει την υπόθεση και είχε το φάκελο.

Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται αυτή την ώρα οι δύο δράστες της δολοφονίας του στυγερού εγκλήματος στους Αγίους Θεοδώρους. Όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Παρασκευής η Alpha FreePress, ομάδα αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν τους καταζητούμενους στον καταυλισμό Βλυχό των Μεγάρων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δυο άνδρες 28 και 26 ετών παραδόθηκαν στο ΤΑ Μεγάρων και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ που είχε αναλάβει την υπόθεση και είχε το φάκελο. Μάλιστα κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ συγγενείς του θύματος που τους αναγνώρισαν. Πρόκειται για Ρομά που έμεναν σε καταυλισμό στο Βλυχό Μεγάρων και πείστηκαν εν τέλει να παραδοθούν.

Στη θέση του οδηγού φαίνεται να καθόταν ένας 28χρονος ο οποίος είναι αυτός που πάτησε το γκάζι και πέρασε πάνω από την ηλικιωμένη γυναίκα σπάζοντας τον αυχένα της. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς έχει κατηγορηθεί για ληστείες και κλοπές. Όσον αφορά τον 26χρονο συνοδηγό του, είναι εκείνος που έπιασε κουβέντα στην άτυχη γυναίκα και άρπαξε την χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της.

Είχαν εντοπίσει DNA στο όχημα των Ρομά

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν εντοπίσει ίχνη DNA της 73χρονης που δολοφονήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους, κάτω από το Hyundai, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά, στο Βλυχό Μεγάρων.

Οι δύο ύποπτοι οδηγοί του οχήματος είχαν ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν, κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά της Αττικής. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις με τη δικηγόρο τους, πείστηκαν να παραδοθούν μόνοι τους.

“Έχουμε μετανιώσει”

Όπως υποστήριξε ο οδηγός του αυτοκινήτου, που διαμέλισε την άτυχη 73χρονη γυναίκα, δεν ήθελαν να την σκοτώσουν, παρά μόνο να αρπάξουν την χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Alpha FreePress, o 26χρονος ανέφερε πως “φοβήθηκα, γιατί βγήκαν από το σπίτι ο σύζυγος και ο γιος της. Η γυναίκα είχε πέσει κάτω, μπροστά μου είχε αδιέξοδο και έκανα αναστροφή. Εκείνη βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου”.

Την είδαν στη λαϊκή και την ακολούθησαν

Σύμφωνα με Alpha FreePress, οι δράστες είχαν πάει το πρωί του Σαββάτου στην λαϊκή αγορά των Αγίων Θεοδώρων για να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες. Εκεί, έβαλαν στο μάτι τη γυναίκα και συγκεκριμένα τη χρυσή αλυσίδα. Έτσι, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο με τον άντρα της και πήγαν προς το σπίτι με τα ψώνια. Οι Ρομά ακολουθούσαν και στάθμευσαν έξω από το σπίτι. Το ηλικιωμένο ζευγάρι μπήκε σπίτι, ο 26χρονος συνοδηγός φώναξε “κυρία, κυρία” και εκείνη βγήκε να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ακολούθησε πάλη, άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και την ώρα εκείνη βγήκαν έξω ο σύζυγος και ο γιος. Στη θέα του “θρίλερ”, ο ένας μπήκε τρέχοντας στο όχημα και σημειώθηκε η τραγωδία…

Όπως είπαν, “έχουμε μετανιώσει. Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια και από όλη την Ελλάδα”. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις