Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάρβεϊ Γουάινστιν δίκη: Διακανονισμός 25 εκ. με τα θύματα του
ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβεϊ Γουάινστιν δίκη: Διακανονισμός 25 εκ. με τα θύματα του

Χάρβεϊ Γουάινστιν δίκη: Ένας διακανονισμός, με 30 και πλέον γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση, βάζει τέλος στις περισσότερες μηνύσεις σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Χάρβεϊ Γουάινστιν δίκη: Ο κάποτε κραταιός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν κατέληξε σε διακανονισμό 25 εκατ. δολαρίων με τα θύματά του. Πέρσυ, οι αποκαλύψεις για τις πράξεις του και οι απανωτές μηνύσεις από γυναίκες του Χόλυγουντ είχαν πυροδοτήσει το κίνημα MeToo. Ο ίδιος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτα. Η προσωρινή συμφωνία επετεύχθη με πολλές γυναίκες που κατήγγειλαν τον Γουάινστιν, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Ο διακανονισμός θα πρέπει να εγκριθεί από τα δικαστήρια και από τα εμπλεκόμενα άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα. Ομως, όταν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, δεν θα πληρώσει ο ίδιος ο Γουάινστιν, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες που χειρίζονται τη χρεοκοπία της εταιρείας του. Επίσης, ο Χάρβει Γουάνιστιν θα αποφύγει περαιτέρω δίκη. Επιπλέον, χάρη στον διακανονισμό, ο Γουάινστιν δεν θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την ενοχή του. Αυτό έχει προκαλέσει θυμό αλλά και οργή αρκετών γυναικών που εμπλέκονται. Ωστόσο, οι νομικοί που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι οι επιλογές των θυμάτων του παραγωγού είναι ήδη περιορισμένες.

χάρβει γουάινστιν σκάνδαλο

Χάρβεϊ Γουάινστιν δίκη: Οι αντιδράσεις των φερόμενων θυμάτων

«Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πώς να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω», δήλωσε η Κάθριν Κένταλ, η οποία είχε καταγγείλει ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 1993. Δεν τελειώνουν οι μπελάδες του Γουάινστιν. Βέβαια, ο διακανονισμός αυτός, ακόμη κι αν εγκριθεί, δεν σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι μπελάδες του Χάρβεϊ Γουάινστιν με τη δικαιοσύνη. Στις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία σε δικαστήριο του Μανχάταν για την ποινική δίωξη εναντίον του.

Μεταξύ άλλων, ο παραγωγός κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα το 2013, όπως και ότι είχε αναγκάσει την ίδια να του κάνει στοματικό σεξ το 2006. Ο Γουάινστιν έχει απορρίψει οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του για μη συναινετική σεξουαλική επαφή. Επίσης, τον Αύγουστο είχαν απαγγελθεί σε βάρος του δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Ο Γουάινστιν τον Μάιο του 2018 είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Ομως, την Τετάρτη η εγγύησή του ανέβηκε από το 1 εκατ. δολάρια στα 5 εκατ. δολάρια, καθώς ο εισαγγελέας τον κατηγόρησε ότι παραποίησε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με «πι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις