Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Siemens 2019: Στη φυλακή η Μάρθα Καραβέλα – Απορρίφθηκε ο περιορισμός
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Siemens 2019: Στη φυλακή η Μάρθα Καραβέλα – Απορρίφθηκε ο περιορισμός

Δίκη Siemens 2019: «Οχι» στη Μάρθα Καραβέλα, που ζήτησε να εκτίσει κατ' οίκον, λόγω ηλικίας, την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που της επιβλήθηκε.

Δίκη Siemens 2019: «Οχι» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της Siemens, στη Μάρθα Καραβέλα. H ίδια ζήτησε να εκτίσει κατ’ οίκον, λόγω ηλικίας, την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που της επιβλήθηκε. Το δικαστήριο έκρινε πως για τη σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας, Χρήστου Καραβέλα, δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πρόνοια του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ’ οίκον έκτιση. Συνήθως, γίνεται εφαρμογή του νόμου σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καραβέλας θεωρείται πλέον φυγόποινος μετά την καταδίκη του.

Οι εφέτες αποδέχθηκαν την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε την κ. Καραβέλα ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων. Η Μάρθα Καραβέλα έχει ήδη μεταφερθεί στις φυλακές Θήβας.
Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς επαρκή αιτιολογία, με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροί της, πως η κ. Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια.

δίκη siemens 2019

Δίκη Siemens 2019: Η συνέχεια της δίκης

Μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες, τρεις είναι οι κρατούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ. Πλην της κ. Καραβέλα, κρατούμενοι είναι, επίσης, το πρώην στέλεχος της Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού, Γιώργος Σκαρπέλης.

Η επόμενη και τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, συνεδρίαση του δικαστηρίου θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Τότε, θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων. Το δικαστήριο διέκοψε για τη 19/12, οπότε και η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά θα εισηγηθεί επί της απόδοσης των κατασχεθέντων και δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις