Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές Αμερική 2020: Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Πούτιν να μην αναμειχθει στις εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Αμερική 2020: Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Πούτιν να μην αναμειχθει στις εκλογές

Εκλογές Αμερική 2020: Από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε εναντίον κάθε απόπειρας ανάμιξης από μέρους της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Εκλογές Αμερική 2020: Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε την Τρίτη με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ. Μεταξύ άλλων, προειδοποίησε τη Ρωσία εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας ανάμιξης στις προσεχείς προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ. Αυτό αναφέρθηκε στο απολογιστικό δελτίο Τύπου για τη συνάντηση που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος. Ωστόσο λίγο αργότερα, ο Λαβρόφ διέψευσε ότι συζήτησαν με τον Τραμπ για τις εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, «ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε εναντίον κάθε απόπειρας ανάμιξης από μέρους της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. Επιπλέον, κάλεσε τη Ρωσία να επιλύσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία». Το δελτίο Τύπου δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση Τραμπ-Λαβρόφ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Η συνάντηση ήταν κλειστή για τον Τύπο.

Από τη δική του πλευρά, ο Ρώσος ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον Τραμπ για διάφορα ζητήματα. Στην αντζέντα συμπεριλήφθηκε η κατάσταση στον Κόλπο, το Ιράν, η Συρία, η Βόρεια Κορέα, ο έλεγχος των εξοπλισμών και η προσπάθεια «εξομάλυνσης της διμερούς σχέσης». Ακόμη, επέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο πρόσκληση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, την Ημέρα της Νίκης. Τέλος, ο Λαβρόφ αρνήθηκε πως έγινε συζήτηση για το θέμα της φερόμενης ανάμιξης της Μόσχας στην αμερικανική πολιτική διαδικασία. Γεγονός που θεωρούν βέβαιο ότι υπήρξε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. «Στην πραγματικότητα, δεν συζητήσαμε καν για τις εκλογές», είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις