Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Διδώ» – κακοκαιρία: Σώος ο αγνοούμενος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Βέροια
ΕΛΛΑΔΑ

«Διδώ» – κακοκαιρία: Σώος ο αγνοούμενος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Βέροια

«Διδώ» - κακοκαιρία: Ο ίδιος φαίνεται πως κατέβηκε άμεσα από το αυτοκίνητό του και έφυγε για να ενημερώσει την οδική βοήθεια.

«Διδώ» – κακοκαιρία: Σώος και αβλαβής βρέθηκε τελικά ο αγνοούμενος οδηγός από τη Βέροια που παρασύρθηκε από χείμαρρο. Ο ίδιος φαίνεται πως κατέβηκε άμεσα από το αυτοκίνητό του και έφυγε για να ενημερώσει την οδική βοήθεια. Ωστόσο, δεν ενημέρωσε Πυροσβεστική και Αστυνομία, σύμφωνα με το τοπικό μέσο laikoyra.gr. Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ίδιο μέσο ότι είδε τον οδηγό να προσπαθεί να περάσει τον χείμαρρο, αλλά παρασύρθηκε από την μεγάλη πίεση του νερού. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή Π.Υ Βέροιας, Αλέξανδρο Κουβακά, στην περιοχή κινούνταν δύο οχήματα. Το πρώτο προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το ορμητικό ρέμα και για λίγο εξαφανίστηκε.

Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος βλέποντας την αυτή εικόνα ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και ειδοποίησε τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο. Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας “Διδώ” που έχει πλήξει τις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Υπερχείλισαν ρέματα και μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται επί τόπου για τον καθαρισμό τους. Στη Θεσσαλονίκη, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τα ξημερώματα μεμονωμένες πτώσεις δένδρων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση κλαδιών από το οδόστρωμα, χωρίς να αναφερθεί όμως κάποιος τραυματισμός. Επίσης, χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Ημαθίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης, μέσω Καστανιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις