Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άγγελος Ντάβος πέθανε: Ο επιχειρηματίας της “κουκουρούκου” και της “serenata”
ΕΛΛΑΔΑ

Άγγελος Ντάβος πέθανε: Ο επιχειρηματίας της “κουκουρούκου” και της “serenata”

Άγγελος Ντάβος πέθανε: Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης ο επιχειρηματίας Άγγελος Ντάβος, ο ιδρυτής του ομίλου Bingo που δημιούργησε πάνω από 10 σήματα όπως η Serenata, η Chipita και η Amaretti.

Άγγελος Ντάβος πέθανε: Την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης άφησε ο 78χρονος επιχειρηματίας, Άγγελος Ντάβος. Ήταν το τέταρτο παιδί μιας οικογένειας με οκτώ παιδιά, ήταν αυτοδημιούργητος ιδρυτής του ομίλου Bingo που μέχρι σήμερα πρωταγωνιστεί στην αγορά σνακ. H Bingo ευθύνεται για αγαπημένα γλυκά με τα οποία μεγαλώσαμε, όπως η Κουκουρούκου. Ο Άγγελος – Ευάγγελος Ντάβος γεννήθηκε το 1941 στον Ράφτη, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Ήταν το τέταρτο παιδί μιας οικογένειας με οχτώ παιδιά. Απόφοιτος δημοτικού αλλά με τεράστια δίψα για γνώση και προσωπική εξέλιξη. Διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία και δούλεψε σε περίπτερο. Με εφόδιο ελάχιστο δανεικό κεφάλαιο, ένα λαμπρό μυαλό, πολλή δημιουργικότητα και καθόλου φόβο, ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών.

Ο Άγγελος Ντάβος αρχικά είχε ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη, όπου εργαζόταν μαζί με την έγκυο σύζυγό του και έφτιαχναν γκοφρέτες. Από εκεί, μέσα σε λίγα χρόνια κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων. Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε να είναι ιδιοκτήτης με 4 σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti. Οι διαφημιστικές καμπάνιες των προϊόντων του έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση κι έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα. Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη. Η επιχειρηματική αξία του Αγγελου Νταβού αναγνωρίστηκε με θέσεις σημαντικές όπως αυτή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων.

Άγγελος Ντάβος πέθανε: Παλιές και νέες εμβληματικές διαφημίσεις της κουκουρούκου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις