Αθήνα

°C

Κυριακή

13

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις Γεωργιάδης Νέα Υόρκη: Στο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης Νέα Υόρκη: Στο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων

Άδωνις Γεωργιάδης Νέα Υόρκη: «Το μήνυμά μου, λοιπόν, προς τους Αμερικανούς επενδυτές είναι το εξής: τώρα είναι η ώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός ανάπτυξης.

Άδωνις Γεωργιάδης Νέα ΥόρκηΣτο 21ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link συμμετείχε ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από την οικονομική κρίση κατάφερε να μεταμορφωθεί σε μια από τις πιο φιλικές προς την επιχειρηματικότητα οικονομίες», τόνισε ο υπουργός κάνοντας λόγο για την αρχή μιας νέας εποχής για την Ελλάδα. Εκπέμποντας το μήνυμα πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους Αμερικανούς επενδυτές να σπεύσουν να αξιοποιήσουν την αναπτυξιακή δυναμική, αλλά και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται λόγω της νέας επενδυτικής πολιτικής της χώρας.

«Το μήνυμά μου, λοιπόν, προς τους Αμερικανούς επενδυτές είναι το εξής: τώρα είναι η ώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αυτοί που δεν έχουν σταματήσει να επενδύουν στη χώρα μας, ακόμη και εν μέσω της χειρότερης οικονομικής μας κρίσης, τώρα είναι η ώρα να δρέψουν τους καρπούς τους. Και αυτοί που δεν έχουν επενδύσει, τώρα είναι η ώρα να επωφεληθούν των μοναδικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στην χώρα μας», σημείωσε ο υπουργός. Περιγράφοντας ορισμένους από τους πολλά υποσχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αγορά ακινήτων, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στα συστήματα τεχνολογία της πληροφορίας, στη φαρμακοβιομηχανία και στη βιοτεχνολογία.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το θετικό κλίμα είναι αποτέλεσμα του έργου, που έχει κάνει η κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ότι είναι μέλος της ευρωζώνης με υγιή δημόσια οικονομικά, παρουσιάζει μηδενικό επενδυτικό κίνδυνο, διαθέτοντας την πιο δυνατή πολιτική σταθερότητα της τελευταίας δεκαετίας και έχει επιτόκιο δανεισμού, που κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις