Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μικρούτσικος καρκίνος: “Γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός…”
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μικρούτσικος καρκίνος: “Γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός…”

Μικρούτσικος καρκίνος: Τη μάχη με τον καρκίνο συνεχίζει να δίνει με θάρρος ο Θάνος Μικρούτσικος o οποίος συγκινεί με την τελευταία του δημόσια δήλωση στα social media.

Μικρούτσικος καρκίνος: Τη μάχη με τον καρκίνο συνεχίζει να δίνει με θάρρος ο Θάνος Μικρούτσικος o οποίος συγκινεί με την τελευταία του ανάρτηση στο Facebook. «Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός» γράφει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ο οποίος, όπως ενημερώνει στην ίδια ανάρτηση, εδώ και 1,5 μήνα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Αιτία, σύμφωνα με τον ίδιο, «ένας ανόητος πυρετός που επιμένει». Αντιμετωπίζοντας με αισιοδοξία το σοβαρό πρόβλημα υγείας του γράφει επίσης ότι «είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σήμερα». Ο Θάνος Μικρούτσικος κλείνει την ανάρτησή του με μια φράση του Ναζίμ Χικμέτ: «Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι».

Το 2018 σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο “μεγάλος” μουσικοσυνθέτης είχε πει μεταξύ άλλων: “Ένα πρωί κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και του είπα: Τα έβαλες με λάθος άνθρωπο. Θα σε ταλαιπωρήσω φρικτά. Αν με ρωτήσεις τι ελπίζω, θα σου πω όχι την ίαση αλλά να καταστήσω το νόσημα χρόνιο. Η ιατρική εξελίσσεται. Βλέποντας και κάνοντας. Και ζώντας κάθε λεπτό. Ας πούμε ότι ζω τάδε καιρό, δεν τον προσδιορίζω. Δεν πρέπει να τον ζήσω καλά»;

Μάλιστα, αποκάλυπτε κι έναν δικό του στόχο: να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, στις 11 Ιουνίου του 2016, όταν θα κλείνει τα 79 του χρόνια, μαζί με τον γιο του και τη σύζυγό του, όπως είχαν πάει και πριν από χρόνια, όταν ο Στέργιος ήταν 11 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις