Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία Γρηγορόπουλου 2019: Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Γρηγορόπουλου 2019: Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Πορεία Γρηγορόπουλου 2019: Πρόκειται για 11 άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

Πορεία Γρηγορόπουλου 2019: Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι 11 κατηγορούμενοι βαρύνονται με τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ενώπιον της ανακρίτριας όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως συνελήφθησαν στο πλαίσιο της γενικευμένης αστυνομικής καταστολής χωρίς να έχουν εκρηκτικές ύλες στην κατοχή τους.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι σε 4 κατηγορούμενους πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

Πορεία Γρηγορόπουλου 2019: Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων 

Στο πλευρό των κατηγορουμένων συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια φίλοι και αλληλέγγυοι, μεταξύ των οποίων και Ιταλοί μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκκριτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Έρευνα για τις επεισόδια στην πορεία του Γρηγορόπουλου 

Τη διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες. Παράλληλα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις