Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δόσεις παράταση: Δεύτερη ευκαιρία σε πάνω από 80.000 οφειλέτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις παράταση: Δεύτερη ευκαιρία σε πάνω από 80.000 οφειλέτες

120 δόσεις παράταση: Παράθυρο επανένταξης στη ρύθμιση για όσους την έχασαν εντός του 2019.

120 δόσεις παράταση: Παρατείνεται κατά 5 μήνες από τη λήξη της, δηλαδή έως τις 31 Μαΐου 2020 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία σε έως 120 δόσεις, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις από πολλά υπουργεία, που βάσει των κυβερνητικών σχεδίων θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου.

Βάσει της νέα διάταξης, που κρίθηκε αναγκαία και λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στον προσδιορισμό των οφειλών από φορείς κοινωνικής ασφάλισης, κυρίως τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, δίνεται νέα παράταση ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, σε όσους έκαναν εντός της αρχικής ημερομηνίας την πρώτη αίτηση ένταξης στο διακανονισμό. Κατοχύρωσαν έτσι δικαίωμα και πλέον, αναμένουν από τα Ταμεία την εκκαθάριση και την βεβαίωση των οφειλών προκείμενου να οριστούν οι δόσεις του διακανονισμού.

120 δόσεις παράταση: Μέχρι πότε είναι η προθεσμία 

Με την ίδια διάταξη δίνεται επίσης ως τις 31 Μαΐου 2020 η δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους – οφειλέτες οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση και την έχασαν εντός του 2019 να ξαναενταχθούν σε αυτή, υπό συγκεκριμένες, ωστόσο, προϋποθέσεις. Βασική προϋπόθεση είναι να καταβάλλουν έως τις 31 Μαΐου, το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στις δόσεις της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές παράλληλα με τις νέες βεβαιωμένες, εκτός ρύθμισης οφειλές.

120 δόσεις παράταση: 5 μήνες για οριστική υπαγωγή στις 120 δόσεις

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε χθες, Παρασκευή:

α. Παρατείνεται κατά πέντε (5) μήνες από τη λήξη της, ήτοι έως 31-5- 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Όπως διευκρινίζεται στην αιτιολογική έκθεση του συγκεκριμένου άρθρου (άρθρο 39) «η ανωτέρω παράταση προτείνεται προκειμένου οι οφειλέτες-μη μισθωτοί, που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε.φ.Κ.Α. για τον προσδιορισμό της οφειλής τους, να μη χάσουν το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση του παραπάνω νόμου λόγω τυχόν καθυστέρησης της διαδικασίας προσδιορισμού των οφειλών από το φορέα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις