Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού τελευταία δόση 2019 πληρωμή: Πότε πληρώνεται από τον ΟΠΕΚΑ – Τα κριτήρια για τις αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού τελευταία δόση 2019 πληρωμή: Πότε πληρώνεται από τον ΟΠΕΚΑ – Τα κριτήρια για τις αιτήσεις

Επίδομα παιδιού τελευταία δόση 2019: Στη Βουλή εισέρχεται εντός της εβδομάδας το τελικό σχέδιο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε επιδόματα καθώς και θέσπιση του επιδόματος γέννας.

Επίδομα παιδιού τελευταία δόση 2019 πληρωμή: Στις 24/12, ημέρα Τρίτη θα καταβληθεί η τελευταία δόση για το Επίδομα παιδιού (Α21), σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, που αφορά την πληρωμή των επιδομάτων πριν τις γιορτές. Για τα τέκνα που γεννήθηκαν Νοέμβριο, τα χρήματα θα πιστωθούν στη δόση του Δεκεμβρίου. Για τις αιτήσεις (ή τις προσθήκες νέων μελών)  που αφορούν στο 2019, υπάρχει περιθώριο ως 10/1/20. Για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν μέσα στον Δεκέμβρη, οι πληρωμές θα τρέξουν από το 2020, οπότε δεν χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να τρέξουν για άμεση αίτηση.

Σημειώστε, ότι τα χρήματα καταβάλλονται στους δικαιούχους από τον επόμενο μήνα της γέννησης του παιδιού, εφόσον εγκριθεί η αίτηση. Για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα με τα ποσά των δόσεων πρέπει αρχικά να τσεκάρουν διαφοροποιήσεις στις κλίμακες, αν έχουν δηλώσει σωστά το ΙΒΑΝ και αν υπάρχουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Για την καταβολή του επιδόματος παιδιού, ο δικαιούχος θα πρέπει να δηλώνει επιπλέον στοιχεία στην αίτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίδομα παιδιού τελευταία δόση 2019 πληρωμή: Για το επίδομα στέγασης αυστηροποιούνται τα κριτήρια χορήγησής του

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τις αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και την θεσμοθέτηση του νέου επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ, που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2020. Το επίδομα θα χορηγείται σε 83.000 ζευγάρια κάθε χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο επίδομα θα καταβάλλεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε δύο δόσεις: η πρώτη ύψους 1.500 ευρώ θα δίνεται αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη εντός ενός εξαμήνου. Το εισοδηματικό όριο για τη λήψη του επιδόματος για μια μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται στα 40.000 ευρώ μεικτά ετησίως, για ζευγάρι στα 60.000 ευρώ και το ποσό των 40.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 1/4 για κάθε επιπλέον τέκνο που προϋπάρχει στην οικογένεια.

Για τη λήψη του επιδόματος από γονείς τρίτων χωρών, θα πρέπει ο ένας από τους δυο να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια πριν από το έτος γέννησης του παιδιού. Στο ίδιο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή από μέρα σε μέρα, αναμένεται να ενταχθούν και οι αλλαγές σε ορισμένα από τα βασικότερα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Έτσι, για την καταβολή του επιδόματος παιδιού, ο δικαιούχος θα πρέπει να δηλώνει το σχολείο που πηγαίνει το παιδί του, ενώ σε περίπτωση πολίτη τρίτης χώρας απαιτούνται τουλάχιστον 10 χρόνια διαμονής στην χώρα μας, αντί για 5 που ισχύει σήμερα. Αλλά και για το επίδομα στέγασης αυστηροποιούνται τα κριτήρια χορήγησής του, καθώς πλέον θα απαιτείται η υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος του ενοικιαστή στον λογαριασμό της ΔΕΗ, για να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα στέγασης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις